MENIU

Chicago: 23 septembrie, declarată ZIUA DAVID BOWIE

Cântăreţul britanic David Bowie va fi sărbătorit de municipalitatea din Chicago prin intermediul unei zile oficiale care îi este dedicată (David Bowie Day), ce va fi celebrată în acest an pe 23 septembrie, informează site-ul revistei New Musical Express.

Tot pe 23 septembrie va fi vernisată la Chicago expoziţia retrospectivă "David Bowie Is...", la Muzeul de Artă Contemporană, iar primarul Rahm Emanuel a declarat acea zi drept sărbătoare oficială dedicată muzicianului britanic.

În decizia oficială a municipalităţii din Chicago, David Bowie este descris ca "o legendă globală de necontestat, cu un catalog muzical ce conţine 26 albume de studio aclamate de criticii de specialitate" şi a cărui "carieră remarcabilă de o jumătate de secol a clădit poduri peste culturi şi religii, transcedând şi întărind muzica, arta, moda, designul şi canoanele teatrale".

David Bowie va lansa un album Greatest Hits intitulat "Nothing Has Changed", în noiembrie, care va include însă şi o piesă nouă - "Sue (Or In A Season Of Crime)", potrivit mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
muzică Chicago artist David Bowie