MENIU

Cele mai trăznite ştiri ale anului 2006

De la angajaţii companiei Turkish Airlines care au sacrificat o cămilă pentru a sărbători o treabă bine făcută, până la cercetătorul german care a inventat prezervativul ce se aplică prin vaporizare, lumea a fost plină de ştiri trăsnite în 2006.

În timp ce Miss Israel, Yael Nezri, a fost scutită de stagiul militar obligatoriu, pentru că şi-ar fi umplut de vânătăi frumoasele picioare, Mister Elveţia, Renzo Blumenthal, a chemat în ţara lui, în timpul Cupei Mondiale la fotbal, femeile singure care detestă fotbalul.

Hoţii neatenţi au fost din nou în atenţia presei din toată lumea. Astfel, un hoţ din Germania a lăsat în urmă un indiciu extrem de preţios: vârful unui deget. "De obicei găsim amprente, dar nu se întâmplă în fiecare zi ca hoţii să îşi lase chiar degetele la locul faptei", a comentat un poliţist. În câteva ore, neatentul hoţ se afla deja în arest.

Un vânzător iordanian a fost arestat după ce a încercat să păcălească un schimb valutar cu un act de identitate fals care avea poza lui Brad Pitt.

La Viena, hoţii şi-au luat tălpăşiţa din clădirea pe care intenţionau să o jefuiască, după ce au găsit acolo opt capete umane tăiate. Imobilul aparţinea unui dentist, care păstra capetele mumificate în scopuri educaţionale.

Liderii unei comunităţi indiene au ordonat unui număr de 150 de persoane să îşi înmoaie mâinile în ulei fierbinte, pentru a dovedi că nu sunt vinovaţi de dispariţia unor alimente.

Un şofer australian, oprit pentru că băuse, i-a ameninţat pe poliţişti cu un şarpe viu pe care îl culesese de pe drum.

La Koln, un chirurg plastician înşelat de două paciente care s-au prezentat sub nume false şi nu l-au mai plătit, a înmânat poliţiei fotografii ale sânilor lor, pe care îi mărise, în speranţa că vor fi găsite. "Probabil că este cel mai neobişnuit poster cu persoane căutate pe care l-a avut vreodată poliţia", a scris tabloidul Bild, care a dat o mână de ajutor publicând fotografiile în mărime naturală ale sânilor celor două.

Anul 2006 nu a fost lipsit de momente tragice.

La Hanoi, un vietnamez celebru pentru capacitatea sa de a rezista la şocuri electrice şi care avea chiar o emisiune despre aceasta, s-a electrocutat în timp ce repara un generator.

La Rio de Janeiro, un brazilian a murit în timp ce încerca să deschidă o grenadă propulsată de o rachetă cu un baros.

Vicepreşedintele american Dick Cheney şi-a împuşcat accidental un prieten în timpul unei partide de vânătoare.

În Ungaria, premierul Ferenc Gyurcsany a determinat proteste recunoscând că a minţit în timpul campaniei electorale.

Soţia premierului britanic Tony Blair, Cherie, s-a prefăcut că pocneşte un adolescent obraznic pentru o fotografie, dar s-a trezit interogată de poliţie după ce a fost reclamată de serviciile de protecţie a copilului.

La Bangkok, liderii loviturii de stat au interzis majoretelor să danseze pe lângă tancuri şi să se fotografieze cu soldaţii pentru le distrăgeau prea mult atenţia.

O femeie a fost prinsă în Germania în timp ce îşi transporta cu maşina mama decedată, pentru a economisi banii pe care i-ar fi plătit pompei funebre.

Două angajate ale Oficiului de muncă din aceeaşi ţară au dat de necaz după ce au trimis din greşeală câtorva mii de colegi de serviciu e-mailuri în care se plângeau de vieţile lor sexuale plicticoase.

Un pilot de avion canadian a rămas blocat în afara cabinei de pilotare după ce a ieşit pentru a merge la toaletă.

Trei medici din India au fost filmaţi de o cameră ascunsă în timp ce acceptau să amputeze un picior sănătos unui cerşetor care voia să stârnească mila trecătorilor.

Doi deţinuţi de la o închisoare din Coasta de Fildeş s-au căsătorit după ce se îndrăgostiseră prin gaura cheii unei uşi de oţel dintre celule.

În Finlanda, un tribunal a respins reclamaţia unei tinere de 20 de ani care cerea despăgubiri de 25.500 de euro unei femei de 74 de ani, care i-a pipăit sânii în zece rânduri. Judecătorul a considerat că suma este prea mare în raport cu fapta.
Mai multe articole despre:
2006 ştiri