MENIU

Bucurie în familia regală spaniolă

Prinţesa Letizia a dat naştere celui de-al doilea copil, care este tot o fetiţă. Micuţa, care a primit numele bunicii sale, Sofia, este cel de-al treilea moştenitor al tronului Spaniei, după tatăl său, prinţul Felipe, şi sora sa Leonor, în vârstă de un an şi şase luni.

Cel care a adus vestea naşterii micuţei prinţese a fost doctorul Luis Ignacio Recasens. Cel mai fericit de venirea pe lume a fetiţei a fost, bineînţeles, tatăl, prinţul Felipe.

Naşterea celei de-a doua fetiţe în familia regală amână dezbaterile pe seama reformei constituţionale. Potrivit Constituţiei spaniole, copiii de sex masculin ai familiei regale au prioritate faţă de cei de sex feminin. Dacă Felipe şi Letizia vor avea un băiat, acesta va deveni al doilea moştenitor al tronului, imediat după tatăl său şi înaintea surorilor mai vârstnice.

Guvernul socialist a promis să modifice legea fundamentală, astfel încît primul născut, indiferent de sex, să fie şi următorul succesor la tron, după tată. Acest proces presupune însă votul favorabil a două treimi din membrii ambelor camere, urmat de dizolvarea Parlamentului şi de convocarea de noi alegeri. În noiembrie, casa regală şi-a încălcat propria tradiţie, anunţând sexul copilului pe care urma să îl nască Letizia, pentru a calma disputele privind regula de succesiune la tron.
Mai multe articole despre:
prinţesa