MENIU

BREXIT! Actriţa Emma Thompson reacţionează

Actrița britanică Emma Thompson a declarat luni, la Berlin, că o ieșire a Marii Britanii din UE ar fi o "nebunie" și că va vota "cu siguranță pentru a rămâne în Europa" în cadrul referendumului pe această temă, promis de premierul britanic David Cameron, relatează AFP.

Mă simt europeană, chiar dacă trăiesc în Anglia și în Scoția", a declarat actrița de 56 de ani, în timpul unei conferințe de presă destinată prezentării filmului lui Vincent Perez "Alone in Berlin", una dintre peliculele aflate în competiție la Berlinală.

"Prin urmare, voi vota, desigur, pentru a rămâne în Europa; Dumnezeule, ar fi o nebunie să nu faci așa. Ar fi o idee bizară. Ar trebui să eliminăm granițele, nu să le ridicăm", a adăugat ea.

Comentariile actriței survin în contextul în care Marea Britanie negociază în prezent termenii aderării sale la UE și speră să se ajungă la un acord la summitul UE organizat la Bruxelles la sfârșitul săptămânii. Consultări diplomatice intense au fost inițiate cu scopul de a evita "Brexit-ul", ieșirea Marii Britanie din UE.

Mai multe articole despre:
UE Marea Britanie Emma Thompson actriţă Brexit