MENIU

Blestemul "Presley" și valul de tragedii care a lovit familia Regelui Rock 'n' Roll-ului. Dramele care au frânt destine

Elvis Presley, cand avea 26 de ani. Imagine de pe negativul original/ Foto arhiva: Cristian Otopeanu

Elvis Presley a primit titulatura de „Regele Rock \"n\" Roll-ului” după ce a uimit pe toată lumea cu talentul său de neegalat. Numele lui complet a fost Elvis Aaron Presley, doar că pe scenă îl folosea în formulă simplificată pentru a fi mai ușor de ținut minte. Dar cine ar putea să uite de o asemenea legendă a culturii muzicale? Cu siguranță și tu ai în minte una din melodiile sale!

Deși a fost extrem de iubit și a avut o carieră impresionantă, viața plină de tragedii nu i-a permis să fie fericit pe deplin. A pierdut mult prea devreme unele dintre cele mai dragi persoane, a suferit din dragoste și a avut un parcurs în viață extrem de controversat. Să fi fost întreaga sa viață și a familiei sale urmărite de un blestem? La câte i s-au întâmplat, am putea crede și asta!

Problemele continuă să îi copleșească pe urmașii lui chiar și la aproape cinci decenii de când el a plecat printre îngeri. În acest articol vei descoperi detalii tulburătoare despre dramele din viața sa, dar și informații despre modul în care a trecut peste fiecare necaz în parte. A fost un om puternic și demn, ca un adevărat „rege”.

Regele Rock \"n\" Roll-ului s-a născut într-o familie extrem de săracă

Nu a provenit dintr-o familie regală și nici măcar dintr-una de clasă mijlocie. Marele Elvis Presley a fost înconjurat de drame încă din primii ani de viață. S-a născut pe 8 ianuarie 1935 în Tupelo, Mississippi, Statele Unite ale Americii.

Sărăcia a fost prima piedică apărută în calea puștiului cu vise mărețe.

Moartea mamei sale i-a provocat o durere imensă

După ce Gladys Presley și-a pierdut unul dintre copii, a suferit enorm și s-a temut și pentru viața lui Elvis. Din acest motiv, a devenit foarte protectoare, iar legătura lor s-a sudat foarte bine. În timp, au ajuns să fie extrem de apropiați.

Când era în armată, cântărețul a primit o veste cumplită. A aflat că mama lui e pe moarte, iar reacția pe care a avut-o a fost „aproape de isterie”, după cum au declarat surse apropiate familiei. Și-a luat șapte zile de concediu și a ajuns la ea cu două zile înainte ca moartea să o ia de pe această lume. Conform Grunge, femeia a suferit un atac de cord.

Potrivit unor zvonuri, la înmormântarea ei, artistul ar fi strigat: „O, Doamne, tot ce am s-a dus. Mi-am trăit viața pentru tine. Te-am iubit atât de mult!”

Moartea lui a fost învăluită în mister

Vedeta a murit pe 16 august 1977 în Graceland, Memphis, Tennessee, Statele Unite, la vârsta de 42 de ani. A fost găsit inconștient în baie de iubita lui de la vremea respectivă, Ginger Alden.

Cauza oficială trecută pe certificatul de deces a fost atac de cord, numai că au existat persoane care nu au fost de acord cu acest diagnostic.

„Mai mulți doctori implicați ar fi susținut că moartea muzicianului ar fi trebuit să fie atribuită unei combinații toxice de produse farmaceutice.”, este un paragraf scris la un moment dat în revista Town & Country.

Se pare și că raportul toxicologic ar fi confirmat prezența unor astfel de substanțe în corpul său. În cele din urmă, două persoane implicate în autopsie au recunoscut că drogurile au jucat un rol important în moartea lui Elvis Presley.

Dar pentru că familia Presley a cerut o autopsie privată, detaliile despre cauza morții lui Elvis au fost sigilate ulterior.

Fosta lui soție Priscilla Presley a vorbit mai târziu despre dependența starului de astfel de substanțe, susținând că totul a început de când era în armată. Iată ce a declarat în 2018 Priscilla Presley:

„Le-au dat [medicamente/substanțe interzise] soldaților de acolo pentru a-i ține treji. Așa a început el.”

Lisa Marie Presley avea doar nouă ani când tatăl ei a murit

Moartea lui Elvis Presley a lăsat în urmă o fetiță de doar nouă ani. Aceasta nu a vorbit multă vreme despre drama prin care a trecut, dar în cele din urmă a recunoscut că durerea a împins-o să devină dependentă de substanțe interzise.

Tot din cauza unor probleme cardiace  ar fi murit și ea, pe 12 ianuarie 2023, la vârsta de 54 de ani. Se pare că și-a găsit sfârșitul la fel ca tatăl și bunica, în urma unui atac de cord. Și ea a avut parte de multe suferințe în timpul vieții, iar în slide-urile următoare le vei descoperi.

Lisa Marie Presley a trecut prin patru divorțuri dureroase

Lisa Marie Presley a călcat pe urmele tatălui și a intrat în lumea muzicii. Dar i-a mai semănat la un capitol, căci în ceea ce privește dragostea, a trecut și ea prin decepții în dragoste.

Primul ei soț a fost Danny Keough și împreună au avut doi copii, pe fiul Benjamin Keough și fiica Riley Keough (33 de ani).

De asemenea, a fost căsătorită cu Michael Jackson, Nicolas Cage și Michael Lockwood. În cadrul ultimului mariaj au fost concepuți gemenii Finley Aaron Love Lockwood și Harper Vivienne Ann Lockwood (14 ani).

Fiecare dintre cele patru căsătorii s-a terminat cu lupte grele între parteneri. Din nefericire, existența ei a fost marcată de aceste evenimente neplăcute.

Nepotul lui Elvis Presley a murit la numai 27 de ani

Blestemul familiei a lovit din nou pe 12 iulie 2020. Atunci, al doilea născut al Lisei Marie Presley, Benjamin Keough, a murit la vârsta de 27 de ani. Tânărul s-a sinucis, împușcându-se în piept. A fost găsit în casă fără suflare, iar Roger Widynowski, managerul cântăreței, a vorbit despre suferința ei.

„Are inima zdrobită, de neconsolat și e mai mult decât devastată, dar încearcă să rămână puternică pentru ea, pentru gemeni de 11 ani și fiica ei cea mai mare Riley. Îl adora pe acel băiat. El a fost dragostea vieții ei.”

Mai multe decese timpurii au avut loc în familia „regelui”

El, mama și fiica lui nu au fost singurele persoane care și-au pierdut viața mult prea devreme din cauza afecțiunilor cardiace. Încă trei unchi de-ai cântărețului au pierit pe fondul unor probleme similare. Și cei trei frați ai lui Gladys Presley au decedat de tineri, la patruzeci și ceva de ani, din cauza insuficienței cardiace sau a complicațiilor pulmonare.

De-a lungul timpului, au existat speculații conform cărora de vină ar fi genetica. Exact! Șase persoane din aceeași familie și-au pierdut viața timpuriu din cauze extrem de asemănătoare. Există și o explicație pentru această presupunere.

În biografia publicată recent, „Elvis: Destined to Die Young”, autoarea Sally Hoedel a scris că moartea lui artistului, a mamei sale și a unchilor săi a fost cauzată probabil de un defect genetic provocat de căsătoria bunicilor materni ai lui Elvis Presley, care erau veri primari.

Decesul fiicei nu a făcut decât să întărească această ipoteză. Pare să nu fie doar o coincidență stranie, din moment ce întâmplarea nefericită se repetă la toate generațiile de urmași ale celor doi veri primari care s-au căsătorit.

Supozițiile au fost întărite după moartea lui Elvis Preslet, când s-a depistat că acesta suferea de Alfa – 1, o afecțiune genetică (moștenită), ce se transmite de la părinți la copii prin genele lor.

Priscilla Presley, fosta soție a lui Elvis Presley, a avut o viață nefericită

Nu doar rudele de sânge ale starului au avut parte de drame și probleme. Și femeia care i-a fost soție din 1967 până în 1973 a trăit o viață nefericită.

Deși au fost împreună timp de 18 ani, lucrurile între ei nu au fost tocmai roz. S-au cunoscut în 1959, când Elvis Presley avea 24 de ani, iar Priscilla Presley doar 14 ani. Chiar aceasta i-a mărturisit jurnalistei Barbara Walters în 1985 că lipsa ei de experiență l-a atras pe bărbat.

„Când ești tânăr (…) L-am ascultat și am făcut ce a spus.”, a declarant Priscilla Presley.

Cu altă ocazie, vedeta a recunoscut că nu a putut fi ea în timpul căsniciei, căci a trebuit să se muleze după dorințele lui.

„Am purtat hainele, coafura și machiajul ales de el cu grijă”.

De asemenea, actrița s-a descris drept „păpușa vie a lui Presley”, semn că s-a simțit tot timpul manipulată de el.

Despărțirea lor a avut loc din mai multe cauze. Dependența lui de pastile și turneele sale i-a îndepărtat destul de mult. La fel de mult ar fi contat și infidelitatea bărbatului. Priscilla Presley a cerut divorțul în 1972, fiindcă a vrut să fie fericită și să trăiască liber. Cu toate acestea, moartea fostului soț a făcut-o să treacă printr-un șoc, având în vedere că i-a venit să creadă când a primit cumplita veste.

Sursă text: Divahair.ro

Mai multe articole despre:
presley elvis presley blestem rege rege rocknroll