MENIU

Al Gore, "energofagul"

Fostul vicepreşedinte american Al Gore nu este atât de ecologist pe cât pare, cel puţin pentru un grup conservator care îi reproşează că foloseşte prea mult curent electric la reşedinţa sa din Nashville. Criticile vin la puţin timp după ce documentarul despre campania privind încălzirea globală, ce îl are ca erou pe Al Gore, a fost premiat ca fiind cel mai bun documentar la premiile Oscar.

Anul trecut, familia Gore a plătit lunar pentru curent electric aproximativ 1 200 de dolari şi a consumat aproape 200 000 de Kilowati-oră, în timp ce consumul unei proprietăţi medii în acelaşi stat este de 16 000 Kilowati. În documentarul său laureat cu Oscar, "Un adevăr care deranjează", Al Gore militează şi pentru reducerea consumului casnic de energie.

O purtătoare de cuvânt a fostului candidat democrat la Casa Albă a declarat că familia Gore consumă într-adevăr mult curent, dar foloseşte suficientă energie reciclabilă şi nepoluantă, precum cea solară, eoliană sau din metan, pentru a compensa integral costurile consumului. Ea a replicat criticilor, afirmând că "e mult mai uşor uneori să critici mesagerul decât să asimilezi mesajul".
Mai multe articole despre:
Oscar Al Gore Gore