MENIU

Actorul Hugh Jackman, operat pentru a cincea oară de cancer de piele. Care e starea sa

Actorul australian Hugh Jackman a fost operat recent, pentru a cincea oară, de cancer de piele.

Artistul în vârstă de 47 de ani a suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul nasului, scrie The Guardian. La scurt timp de la operaţia, Hugh Jackman a postat pe contul său de Instagram o fotografe în care apare bandajat, însoţită de un mesaj pentru fanii săi.

"Un exemplu a ceea ce se întâmplă atunci când nu foloseşti cremă pentru protecţia solară. Carcinom bazocelular (tumoare malignă a pielii, n. red). Cel mai blând tip de cancer, dar foarte serios, fără îndoială", a scris el.

Jackman a suferit o primă astfel de operaţie în anul 2013, după ce soţia lui, Deborra-Lee Furness, l-a rugat să meargă la medic din cauza unei aluniţe pe care o avea pe nas.

"A avut dreptate! Era vorba de carcinom bazocelular. Vă rog, nu vă lăsaţi păcăliţi ca mine. Mergeţi la medic. Şi folosiţi neapărat cremă pentru protecţie solară!", spunea actorul la vremea respectivă.

Carcinomul bazocelular este o formă de cancer de piele care poate fi tratată, precizează Skin Cancer Foundation.

Hugh Jackman, câştigător al unui premiu Tony pentru rolul din "The Boy From Oz", a jucat de-a lungul timpului în filme precum "Cod de acces: Swordfish", franciza "X-Men" - pentru care a obţinut un premiu Saturn, în 2001 - şi "Van Helsing", şi romantice - "Australia" (2008). Actorul a mai putut fi văzut în "Prestigiul", "Fântâna", "Bomba zilei/ Scoop" şi în filmele din franciza "Wolverine".

Pentru interpretarea din "Mizerabilii" (2012), Jackman a fost nominalizat la premiile Oscar şi BAFTA şi recompensat cu un Glob de Aur pentru cel mai bun rol principal masculin.