MENIU

A vrut să renoveze casa, dar a avut o surpriză incredibilă. "Am descoperit o adevărată comoară!"

A vrut să renoveze casa, dar a avut o surpriză incredibilă. "Am descoperit o adevărată comoară!"
A vrut să renoveze casa, dar a avut o surpriză incredibilă. "Am descoperit o adevărată comoară!"

O femeie care îşi renova casa a făcut o descoperire fascinantã. În tavanul uneia dintre camere, Gina Teliho a găsit ascunse mai multe scrisori vechi, unele dintre ele datând din anul 1915.

Gina Teliho şi familia ei locuiesc într-un cartier istoric, unde majoritatea caselor au fost construite în urmă cu peste 85 de ani. Acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care, recent, femeia a decis să-şi renoveze locuinţa.

"Am dărâmat tavanul pentru că era crăpat şi trebuia reparat", a povestit americanca, în vârstă de 40 de ani.
"Locuim într-un cartier istoric, în Buckhead, Atlanta, unde multe dintre case au fost construite în anii '20 sau anii '30, aşa că acesta a fost un motiv în plus pentru a începe sã renovăm", a explicat ea.

Când lucrările au început, Gina a fãcut o descoperire fascinantă. În tavanul de deasupra sufrageriei se aflau ascunse mai multe scrisori, unele dintre acestea vechi din anul 1915.

"Am început să le citesc şi, pe parcurs, m-am hotărât să găsesc familia căreia îi aparţineau şi să i le înapoiez. Mi s-au părut adevărate comori, dar nu îmi aparţineau nici mie, nici familiei mele. În mod evident, ele aveau o însemnătate deosebită pentru destinatari, aşa că am pornit în misiunea de a-i găsi pe descendenţii acestora", a spus Gina.

Planul ei a funcţionat: după îndelungi demersuri şi numeroase postãri şi redistribuiri pe Facebook, americanca a fost contactată de un istoric din Fairbury care i-a dat o mână de ajutor.

Aşadar, în final, scrisorile au ajuns în mâinile celor cărora le aparţineau cu adevãrat.

"Am simţit că am găsit o parte mică de istorie. (...) Acum mă întreb oare ce mai ascunde casa noastră. 'Oare ce secrete mai ascunde?'. Simt că am descoperit o adevărată comoară, doar că nu îmi aparţinea", a afirmat Gina, în cele din urmã.
 




Mai multe articole despre:
scrisori comoară casă veche