MENIU

Mii de chinezi blocați în Indonezia. Vezi cum afectează coronavirusul turismul în această zonă

bali embargo china turism

Aproximativ 5.000 de turiști chinezi sunt consemnați în Bali, populara destinație de vacanță din Indonezia. Acest lucru s-a întâmplat din cauza embargoului impus de autoritățile locale curselor aeriene în și dinspre China.

Indonezia încearcă să prevină împrăștierea coronavirusului pe teritoriul național prin această măsură. Turiștii chinezi aveau vize de scurtă ședere pe insula Bali și nu au fost informați din timp de măsura pe care o pregăteau autoritățile indoneziene. De aceea, ei urmează să primească o prelungire a pașapoartelor, ce va fi valabilă pentru încă o lună, notează Bloomberg. În această situație s-au implicat și oficiali diplomatici chinezi.

Coronavirusul afectează turismul în întreaga lume

Situația celor aproape 5.000 de turiști chinezi este grăitoare pentru dilema cu care se confruntă toți călătorii  proveniți din această țară. Expansiunea coronavirusului a adus cu sine restricții pentru zboruri și călătorii în întreaga lume.

Indonezia a luat măsura interzicerii zborurilor în și dinspre China miercuri (05.02.2020), când a decolat ultimul avion din Bali spre orașul chinezesc Guangzhou. De asemenea, Indonezia a înterupt temporar acordarea vizelor de ședere pentru cetățenii chinezi.

Bali, cea mai populară destinație turistică a Indoneziei, suferă deja pierderi economice semnificative din cauza extinderii coronavirusului. Numai China a dat în 2019 mai mult de două milioane de turiști, ocupând locul al doilea în topul vizitatorilor, după malaysieni.

 

Mai multe articole despre:
coronavirus Indonezia China