MENIU

Câinele si pisica chiar sunt inamici naturali? Ce spun specialiștii

Este mitul care a fost transmis de-a lungul veacurilor, îl învață copii încă de la grădiniță și di primele desene animare și se regăsește în proverbele multor popoare. Pe de altă parte, avem atâtea exemple de câini și pisici care trăiesc în armonie sub aceleași acoperiș, dar și aceasta este o situația specială. Așadar, sunt câinii și pisicile dușmani naturali?

Răspunsul este NU, pisicile și câinii de fapt nu se urăsc. Dacă ar fi să nuanțăm, la fel ca în cazul oamenilor, am putea spune că uneori ajung să aibă o relație excelentă, alteori nu se pot suporta. În principiu, însă, când pisicile și câinii au probleme unul cu celălalt, situația are mult mai mult de-a face cu instinctele de prădător și problemele de comunicare.

Când câinii au fost domesticiți pentru prima dată, mulți au fost crescuți pentru a urmări și vâna animale mici, blănoase. Așa se explică de ce prima reacție la vederea unei pisici care fuge de el va fi să o urmărească.

 

Faptul că cele mai îndrăgite animale din jurul casei pot trecere peste problemele moștenite este dovedit de situația cânilor și pisicilor care locuiesc împreună, scrie The Dodo.

Explicația, spun specialiștii, este cât se poate de simplă. Mai ales dacă au lansa să crească împreună, cele 2 animale nu se mai percep ca inamici: câinele pe pisică drept paradă ce trebuie rumărită iar pisica pe câine drept atacator de care trebuie să fugă.

Mulți câini și pisici care cresc în aceeași familie formează chiar legături incredibile.

 

Mai multe articole despre:
cainele si pisica dusmani inamici se urasc