MENIU

Ai grijă la ce bagi în acvariu! Cele mai agresive specii de pești de casă

Popularea unui acvariu se poate dovedi un lucru mult mai complicat decât ar părea la prima vedere. Peștii au diverse caracteristici, iar unele combinații s-ar putea dovedi nefericite, cel puțin pentru unii dintre ei. Așadar, care sunt cei mai agresivi 10 pești de acvariu de apă dulce, pe care îi puteți cumpăra de pe piață.

Piranha

Este un pește de acvariu de apă dulce destul de popular, mai ales printre crescătorii de pești veterani. Există multe specii diferite de Piranhas. Se crede că există între 20 și 50 de specii diferite. Cea mai comună pe care oamenii o cumpără de obicei pentru acvariile de interior este Piranha cu burtă roșie. În general, le puteți oferi pești mici (dar nu vii), crustacee, pelete, fulgi, legume, nuci și semințe. Dacă păstrați mai mult de un Piranha, asigurați-vă că îi hrăniți regulat, altfel se mănâncă între ei.

 Arowana (argintiu și asiatic)

Este unul printre cei mai căutați pești de acvariu, cu toate că sunt destul de greu de îngrijit. De exemplu, Silver Arowana poate ajunge la aproape 5 kilograme, așa că veți avea nevoie de un acvariu pe măsură. În plus, pentru că e pește prădător, viața partenerilor de bazin va fi scurtă. De obicei, le puteți hrăni cu alți pești mai mici, crustacee și produse alimentare gata preparate. 

Ciclidele africane

Dacă doriți ceva culoare în acvariu, atunci Ciclidele africane sunt o alegere bună. Sunt o specie colorată, care necesită îngrijire specială, din cauza comportamentului agresiv. Dacă văd mișcare în afara rezervorului, te vor urmări, crezând că îi vei hrăni. Le place atât de mult să se miște, încât, dacă îi sperii accidental, pot sări din rezervor. Deci, fii atent și la asta. Majoritatea ciclidelor africane sunt fie carnivore, fie omnivore, așa că ar trebui să le hrăniți în consecință.

Oscar

Dacă vrei un pește care să arate cu adevărat special, Oscarul este o alegere excelentă. Unul care arată grozav este Oscarul tigru. Acesta este acoperit cu pete negre și portocalii. Oscarii sunt agresivi față de colegii de acvariu, așa că cel mai bine este să stea doar ei într-un rezervor. De asemenea, luați în considerare adăugarea unor roci și peșteri, pentru a face acvariul mai mult ca habitatul lor natural.

Pig Nose Puffer 

Este un alt pește agresiv de apă dulce, care este foarte popular printre proprietarii de acvarii de interior. În mod normal, când acest pește vede un alt partener de acvariu pentru prima dată, va încerca să-l amenințe. Dacă celălalt nu este amenințat, Pufferul se va îndrepta spre el cu gura deschisă. Din cauza acestui comportament, nu există prea mulți parteneri de acvariu care să-i facă față. Pentru a-l face mai confortabil, ar trebui să îl faceți similar cu mediul său natural, iar apa trebuie să fie în mișcare, curată și bine oxigenată. Hrănirea lor nu este prea complicată. Sunt carnivore, așa că le puteți oferi hrană uscată, hrană congelată, creveți și alți pești mici sau hrană special făcută pentru felul lor.

 

 

Mai multe articole despre:
pesti de acvariu pesti agresivi carnivori piranha