MENIU

Această broască țestoasă are o viață sexuală mai bună decât a ta

"Diego the sexy turtoise" și-a salvat specia de la exctincție

O broască țestoasă din Galapagos are o viață sexuală extrem de activă, fiind mult mai prolifică decât orice om, scrie New York Post.

O broască țestoasă din insula Espanola, extrem de prolifică din punct de vedere sexual, a fost eliberată în sălbăticie după ce se pare că a salvat întreaga sa specie de la dispariție, potrivit Agence France-Presse.

Reprezentantul masculin cunoscut sub numele de „Diego the sexy tortoise” este creditat că ar fi procreat un număr de aproximativ 800 de descendenți.

Activitatea sexuală intensă a lu Diego a început în anii 1960 - când specia sa de broască țestoasă gigant avea doar doi masculi și 12 femele, în cadrul lor natural din insula Espanola, Galapagos.

Diego și-a început "maratonul sexual" după ce a fost adus din Grădina Zoologică din San Diego Santa Cruz, tot în Galapagos, pentru a se alătura programului de reproducere. Asta se întâmpla în urmă cu aproximativ 50 de ani.

Diego și alți adulți de sex masculin au reușit performanța de a înmulți populația speciei la aproximativ 1.000 de broaște gigant.

Mai multe articole despre:
broasca testoasa galapagos diego