MENIU

Ziua Armatei, sărbătorită și la Iași

Astăzi, în fața Palatului Oștirii din Copou, au loc o serie de manifestări dedicate Zilei Armatei României. Ceremonialul a început la ora 10:00 cu depuneri de coroane și jerbe de flori. Coroanele au fost depuse la monumentul dedicat eroilor Regimentului 15 Infanterie „Războieni” căzuți la datorie în Războiul de Întregire Națională.

Ceremonialul a continuat cu intonarea Imnului Național al României și oficierea serviciului religios.

Ulterior, oficialitățile prezente la eveniment vor lua cuvântul, după care va urma ceremonia depunerii coroanelor de flori.

Manifestarea va continua și cu un exercițiu de mânuire a armamentului, prezentat de către detașamentul Drill- Team al Batalionului 151 Infanterie „Războieni”. Totodată, va avea loc și un scurt moment artistic susținut de Muzica militară a Garnizoanei Iași și Școala Gimnazială „Paradis” din Iași. La finalul ceremoniei va defila și detașamentul de onoare al Garnizoanei.

La ora 12:00 va avea loc lansarea plachetei comemorative „General Ernest Broșteanu”. Placheta a fost realizată de Iulia Claudia Antaluță – membră a Societății Numismatice Române, la Sala Voievozilor/Cercul Militar Iași. Prezintă colonel (rz.) prof. univ. dr. Ioan Giurcă – Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Mai multe articole despre:
ziua armatei la iasi