MENIU

Viitura în judeţul Sibiu: 50 de locuinţe evacuate, în Boian

Inundații în mai multe localități din județul Sibiu, luni seară, după ploaia torențială. O mașină a rămas blocată în trafic de viitură, la Bazna, potrivit realitateadesibiu.net. Prefectul Sibiului Adela Muntean a cerut sprijinul secretarului de stat Raed Arafat.

UPDATE 23:10 - Situația devine critică, la Boian. Prefectul Sibiului, Adela Muntean, a cerut sprijinul secretarului de stat Raed Arafat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență va trimite cinci motopompe de mare capacitate de la IGSU, în sprijinul ISU Sibiu, se anunță pe pagina de socializare a instituției.

De asemenea, prefectul a convocat, pentru ora 23:30, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Acesta se va întruni la Bazna, unde ploile abundente și scurgerile de pe versanți au provocat inundații. La fața locului se află și subprefectul Horațiu Marin.

Poliţiştii rutieri au decis să închidă traficul între Boian şi staţiunea Bazna, în zonă având loc şi o viitură.

"DJ 142B, la jumătatea distanţei dintre localităţile Boian şi Bazna, partea carosabila a sensului de mers către Boian este afectată ca urmare a viiturii pe o distanţă de 5 metri. Traficul se închide deoarece nu prezintă siguranţă", a spus Ionuţ Natea, reprezentantul Poliţiei Sibiu, notează mediafax.

De asemenea, în timpul nopţii de luni spre marţi, va fi închis şi drumul care leagă localitatea Jina (judeţul Sibiu) de localitatea Dobra (judeţul Alba), deoarece plouă în continuare şi există risculsă cadă piatră şi pământ pe carosabil.

Un echipaj de pompieri a fost chemat pentru a salva persoane aflate pe autoturisme blocate în apa, între Boian și Bazna, ca urmare a unei viituri. 

Alte douî echipaje de pompieri au fost chemate să intervină în localităţile Copșa Mică şi Târnava.

Județul Sibiu este sub avertizare hidrologică de cod portocaliu de precipitații, până la ora 19.30.

Toate detaliile pe realitateadesibiu.net.

sursa foto: tribuna.ro

Mai multe articole despre:
inundaţii