MENIU

Veste bună pentru 8.000 de familii din Braşov: BEPCO dă drumul la apă caldă şi căldură

Producatorul local de energie termică BEPCO a pornit instalaţiile de producere a energiei termice, după ce aproximativ 8.000 de braşoveni au petrecut ultimele luni în frig şi fără apă caldă.

Veste bună pentru cele peste 8.000 de familii de braşoveni, care în ultimele două luni au fost nevoiţi să trăiască fără apă caldă şi fără căldură în apartamente.

Joi seara, la ora 20.00, producatorul local BEPCO a pornit instalaţiile de producere a energiei termice.

BEPCO sistase furnizarea apei calde şi a căldurii pentru cele 8.000 de apartamente din Braşov rămase în sistem centralizat.  Decizia a fost luată din cauza unui blocaj în triada GDF Suez (furnizorul de gaz) - Bepco SRL (producătorul de energie termică şi electrică în cogenerare) - Tetkron SRL (distribuitorul de agent termic, aflat în subordinea Consiliului Local Braşov).

Potrivit presei locale, GDF a tăiat gazul, fiindcă BEPCO nu şi-a plătit facturile, care, la rândul său, nu şi-a încasat banii de la Tetkron - circa 15 milioane de lei.

Situaţia de criză a societăţii Tetkron a apărut  în vara lui 2015, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a început anchetarea unor contracte între furnizorul de energie termică Bepco şi compania Consiliului Local, Tetkron, cea care face distribuţia.