MENIU

Vâlcea, sub ape: drumuri blocate, 17 familii izolate

Vâlcea, sub ape: drumuri blocate, 17 familii izolate / Foto: ziaruldevalcea.ro

Precipitațiile abundente din ultimele ore au provocat inundații în 17 localități ale județului Vâlcea, în comuna Lădești 17 familii rămânând izolate după ce un drum a fost închis din cauza inundațiilor, circulația pe mai mai multe tronsoane rutiere fiind restricționată sau complet blocată.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura județului Vâlcea, ploile torențiale din ultimele ore au inundat 26 de gospodării din localitățile Mitrofani, Băbeni, Drăgășani, Ionești, Ștefănești, Sutești, Stroiești, Lădești, Olanu, Lungești, Șirineasa, Laloșu, Drăgoești, Șușani, Păușești Măglași, Orlești și Râmnicu Vâlcea.

Traficul rutier este fie complet închis, fie parțial restricționat pe mai multe drumuri care s-au surpat în urma alunecărilor de teren ori sunt acoperite de ape. Astfel, drumul sătesc Găgeni - Burlui din comuna Lădești a fost închis, fiind impracticabil, un număr de 17 familii din Lădești rămânând izolate.

Un pacient din această localitate care are nevoie de dializă a fost transportat la spital, unde a rămas internat.

În comuna Laloșu, un drum către cabana din localitate a fost, de asemenea, închis din cauza inundațiilor, iar în comuna Stroești, satul Dianu, drumul comunal 132 s-a surpat pa o distanță de 15 metri, din cauza unei alunecări de teren mai vechi care s-a reactivat în urma ploilor, pe acest drum circulndu-se în prezent pe o singură bandă.

Angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Poliție, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri, Secția Drumuri Naționale, CEZ și Sistemul de Gospodărire a Apelor acționează în localitățile afectate pentru limitarea efectelor inundațiilor.