MENIU

Urşii fac măcel într-o localitate argeşeană (VIDEO)

<p>O nouă atracţie turistică</p>

Urșii au dat 14 atacuri în numai trei zile, în Arefu, în nordul județului Argeș. Au ucis până acum zeci de animale, inclusiv câini, iar oamenii se tem că, în curând, animalele vor intra peste ei în case. Autoritățile locale ridică neputincioase din umeri și fac plângeri peste plângeri mai departe, la prefectură şi chiar la Guvern. 

Localnicii se plâng că urşii n-au ratat aproape nicio gospodărie în Arefu. Cel mai grav este că animalele se aventurează în locuri în care n-au mai ajuns până acum şi îşi extind raza de acţiune. Aşa se face că zeci de gâini, oi şi porci au căzut pradă animalelor înfometate. În utlima vreme, urşii au devenit atât de îndrăzneţi încât nu-i mai sperie nici câinii, pe care au început să-i atace şi să-i omoare. 

Depăşite de situaţie, autoritățile locale au cerut ajutor mai departe, dar deocamdată nu au primit un răspuns. Singura măsură a fost o acţiune a pădurarilor, cu "vuvuzele", pentru a speria ur;ii.

Potrivit Ministerului Mediului, în România trăiesc aproximativ șase mii de urși, iar efectivul acceptat ar fi de 4.000. Ecologiștii spun că autoritățile au în plan să omoare animalele care ar fi în plus. În loc să găsească alte metode de a opri ajungerea acestora în gospodării, cum ar fi, de exemplu, montarea de garduri electrice. 

sursă video: Realitatea TV

Mai multe articole despre:
gospodărie Urșii