MENIU

Un nou deces din cauza gripei porcine. Este al doilea caz din judeţul Sibiu

Edpidemie de gripă porcină: Cel puţin 36 de morţi

Un bărbat în vârstă de 61 de ani din Sibiu a decedat după ce a fost diagnosticat cu gripă porcină, dar şi cu alte afecţiuni cardiace.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, sibianul nu fusese vaccinat. El a fost internat iniţial în secţia de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu, apoi transferat la Terapie Intensivă.

"S-a înregistrat un deces la un caz de infecţie respiratorie acuză severă, confirmat cu gripă pandemică. Este vorba de un bărbat de 61 de ani din Sibiu, cu condiţii medicale preexistente, internat, nevaccinat", se arată în comunicatul DSP Sibiu, citat de presa locală.

Purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Kristina Gaal, a declarat că bărbatul avea mai multe afecţiuni cardiace şi respiratorii.

"A fost direcţionat către Cardiologie de medicul de familie. A fost internat, diagnosticat, apoi a fost transferat la Terapie Intensivă, din cauza problemelor grave de sănătate", a precizat Gaal.

În acest sezon gripal au fost confirmate cu laboratorul în judeţul Sibiu 15 cazuri de gripă, dintre care un caz a fost confirmat cu virus gripal Tip A H3 (cunoscut ca gripă sezonieră) şi 14 cazuri cu virus gripal Tip A H1 pandemic 2009 (cunoscut ca gripă porcină).

Acesta este al doilea caz de deces din cauza gripei porcine în judeţ, de la începutul anului, după ce o femeie de 28 de ani a murit pe 1 februarie.