MENIU

Un gardian de la Penitenciarul Miercurea Ciuc s-a împuşcat. "L-au amenințat"

<p>Mai multe locuri &icirc;n penitenciare</p>

Un gardian în vârstă de 36 de ani, de la Penitenciarul Miercurea Ciuc, s-a împuşcat mortal cu arma din dotare. Colegii săi au fost cei care l-au găsit zăcând într-o baltă de sânge şi au chemat imediat o ambulanţă. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Potrivit comisarului şef Miklos Zoltan, bărbatul nu avusese, anterior, un comportament care să trezească suspiciuni.

"Agentul de penitenciar s-a prezentat la serviciu dimineaţa, la ora 7.00, a intrat să execute serviciul în postul de pază, pe perimetrul locului de deţinere, şi, în jurul orei 7.25, s-au auzit împuşcături şi s-a constatat că s-a împuşcat în cap. Agentul este încadrat la unitatea noastră de 14 ani, până în prezent nu a prezentat probleme deosebite şi nici la evaluări periodice psihologice nu s-au constatat probleme deosebite", a precizat Zoltan.

Totuşi, un apropiat al gardianului a povestit pentru presa locală că acesta fusese supus unor presiuni din partea superiorilor, din cauza unei bătăi între deţinuţi.

"Motivul sinuciderii este cunoscut de către colegii lui. Realitatea este că l-au amenințat că va fi demis sau că i se va reține din salariu", a povestit sursa. "Îmi pare rău pentru el că și-a luat viața, a fost coleg cu mine, îl știam de mic copil! Conducerea penitenciarului se disculpă mascând realitatea! Totul a pornit de la un scandal, ceva bătaie între deținuți, pe tura lui. Acesta nu a intervenit cum trebuia, iar superiorii au făcut presiuni asupra lui. Gabi nu a rezistat presiunilor și s-a sinucis!", a adăugat aceeaşi persoană.

Gardianul nu era căsătorit şi nu avea copii. El nu a lăsat niciun bilet de adio prin care să-şi justifice gestul.

Poliţia a demarat o anchetă, sub coordonarea procurorului, pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.