MENIU

Turiști salvați din nămeți, în Bucegi. Zeci de oameni sunt blocați din cauza viscolului

Mai mulți turiști au fost salvați marți din Munții Bucegi de jandarmii montani. Printre cei care au rămas înzăpeziți pe munte se aflau 3 minori. 

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit, marți, pentru sprijinirea mai multor turiști aflați în dificultate pe DJ 714, în zonele Surle, Belvedere și Brândușa din Munții Bucegi.

Cei 6 adulți și 3 minori din județele Dâmbovița, Mehedinți și municipiul București au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculele înzăpezite, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.

În acest moment nu se poate circula pe cele două drumuri de acces către zona montană a județului Dâmbovița – DJ 713 și DJ 714. În ultimele 24 de ore a nins fără oprire, iar vântul puternic a viscolit zăpada, care pe alocuri, depășește un metru.

Zeci de turiști care ar vrea să plece acasă așteaptă ca utilajele să intervină și să degajeze drumul.

Potrivit șefului Salvamont Dâmbovița, Doru Deaconescu, drumarii au dormit la unitățile de cazare din zonă că să intervină la primele ore ale dimineții.

„Viscolește în continuare și ninge. N-am mai văzut așa iarnaă de 25 de ani. Ține de multe zile vremea asta. Drumarii trebuie să desfunde Dichiu, ca să mai plece oamenii acasă. Trebuie să plecăm în coloană mai mulți. Sunt mulți turiști care vor să plece la Hotel Peștera și la cabanele Padina și Gură de Rai. De ieri până azi s-a așternut un nou strat de zăpadă de 15 centimetri. În acest momentu nu se poate urca sau coborî. La Dichiu e blucat drumul. Drumarii intervin cu 8 utilaje”, ne-a spus șeful Salvamont Dâmbovița, Doru Deaconescu.

Cod galben de vânt în zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt puternic de marţi de la ora 23:00 până miercuri la ora 5:00 în zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

Conform ANM, în judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, în zona de munte de peste cota 1800 m, se va semnala vânt cu viteze de 90-120 km/h ce spulberă puternic zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Detalii pe Realitatea de Dâmbovița

Mai multe articole despre:
zăpadă viscol Bucegi