MENIU

Turcii investesc 150 de milioane de euro, într-o fabrică lângă Pitești

Viitoarea fabrică a companiei Yildiz Entegre se întinde pe 43 de hectare și va crea 470 de locuri de muncă.

Yildiz Entegre va deschide în apropiere de Pitești, mai exact în comuna Oarja,  o instalație MDF / HDF. Este vorba despre o investiție de 150 de milioane de euro care va crește capacitatea de producție a companiei turcești cu aproximativ 1-3 milioane m³ anual. Numai hala de la Oarja va avea aproape 80 de mii de metri pătrați, întreaga platformă urmând să se întindă pe zeci de hectare. Fabrica de panouri stratificate a investitorului turc se construiește în actuala zonă industrială de la Oarja și va crea 470 de locuri de muncă
„Vă dați seama că pentru noi, comuna Oarja, această investiție înseamnă foarte mult pentru că se creează locuri de muncă și în plus bugetul local are de câștigat. Întreaga platformă va fi pe teritoriul comunei Oarja. Oricine și-ar dori o asemenea investiție în localitatea sa”, a declarat pentru Jurnal de Argeș, Lucian Gherghesu, viceprimarul comunei Oarja.


Suprafața platformei este de 40,05 hectare, iar hala va măsura 78.800 metri pătrați. Poziția este una excelentă pentru companie. Spre platformă există acces de la Autostradă, pe Drumul Județean 503 dar și posibilitate de transport feroviar pentru că, în imediata sa vecinătate se află stația de triaj CFR Bradu Arpechim.
Yildiz Entegre este unul dintre cei mai mari producători mondiali de plăci de lemn, cu o capacitate de producție de 8.500 mc pe zi. Compania are sediul la Kocaeli (Turcia) și este considerată a avea cea mai mare locație de producție din lume pentru MDF / HDF, cu o capacitate anuală de aproximativ 1,5 milioane m³. 
Compania turcească produce MDF (medium density fiberboard), melaminate acoperite cu MDF, PAL, PAL melaminat Coated, profile MDF, podele laminate, uși MDF, plintă MDF și nu numai. Firma produce anual aproximativ 2 milioane mc de MDF / HDF si 900.000 mc de PAL.
Yildiz Entegre estimează că noua investiție de la Oarja, va crește capacitatea de producție MDF / HDF a companiei, cu 1 până la 3 milioane mc anual.

Mai multe pe jurnaluldearges.ro.

Mai multe articole despre:
locuri de muncă fabrică Piteşti Yildiz Entegre