MENIU

Tragedie la Galaţi: un bebeluş de 10 luni a murit într-un incendiu

Un bebeluş în vârstă de numai zece luni a murit în timpul unui incendiu mistuitor. Tragedia s-a produs după ce o butelie a explodat din cauza unui scurtcircuit la tabloul electric al casei.

Copilul familiei Panait, din localitatea gălăţeană Oancea, se afla în pătuţul său când flăcările au cuprins casa. Totul a pornit de la un scurtcircuit produs la tabloul electric al casei, care, mai departe, a făcut ca o butelie să explodeze, scrie presa locală.

"Eu eram la vie la cules. Nu eram cu ziua, ci la noi la vie", a povestit Gherghina Panait, mama bebeluşului.

"Aveam o femeie cu ziua şi pe ea a sunat-o cineva. Am auzit că a întrebat de o rudă, atunci am întrebat ce s-a întâmplat. Nu au vrut să îmi spună, mi-a spus doar că să lăsam tot şi să ne ducem acasă. Tata a insistat şi atunci ne-a spus că ne-a luat casa foc. Eu cred că de la instalaţia electrică a luat foc. Săptămâna trecută am fost la Electrica şi ne-a spus că de la tablou avem probleme. Noi abia mâine luăm banii şi abia atunci aş fi putut cumpăra un alt tablou", a adăugat femeia.

Pompierii s-au luptat timp de patru ore să stingă focul. Deşi nu au stabilit încă, cu exactitate, circumstanţele producerii incendiului, aceştia au explicat că flăcările s-au extins cu rapiditate, mai ales că locuinţa era construită din chirpici şi acoperită de stuf.