MENIU

Sute de elevi din judeţul Galaţi, trimişi acasă de profesori. Care este motivul îngrijorător

<p>Declaraţia şocantă a unui secretar de stat: "Pieptul &icirc;n faţă, dosul &icirc;n spate şi să leşine băieţii"</p>

Sute de elevi de la şcolile din judeţul Galaţi au fost trimişi acasă în primele săptămâni de cursuri, după ce medicii au constatat că aceştia aveau păduchi, scabie, micoze sau alte boli infecţioase.

214 elevi au fost nevoiţi să îşi întrerupă cursurile, după ce medicii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi au constat că aceştia aveau păduchi. Numărul este în creştere faţă de anul şcolar precedent, când 172 de copii s-au aflat în această situaţie.

Dintre aceştia, în şcolile din mediul urban au fost identificate 110 cazuri de pediculoză, restul fiind constatate în mediul rural, scrie presa locală.

În ceea ce priveşte numărul cazurilor de scabie, raportul urban - rural a fost egal.

"În urma triajului, au mai fost constatate 47 de cazuri cu angine, zece elevi au fost depistaţi cu micoze, cei mai mulţi în mediul rural, iar alţi 37 cu alte boli infecţioase. Toţi elevii depistaţi cu probleme au fost îndrumaţi către medici, pentru a primi tratamentul aferent fiecărei afecţiuni, urmând să fie reexaminaţi la revenirea în colectivitate", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Mai multe articole despre:
elevi şcoli medici păduchi DSP Galati scabie