MENIU

Show erotic şi concert de manele într-o clădire culturală din centrul oraşului Iaşi

La demisolul palatului Braunstein, cladire monument istoric si unul din simbolurile Iasului, au loc frecvent concerte de manele si nu numai. Culmea, spatiul este administrat tocmai de Uniunea Artistilor Plastici, for care a primit o parte din cladire pentru organizarea evenimentelor culturale.

Culmea, spatiul este administrat tocmai de Uniunea Artistilor Plastici, for care a primit o parte din cladire pentru organizarea evenimentelor culturale. Cu toate acestea, in spatiul respectiv numai de cultura nu poate fi vorba.

Patronii unui local, intitulat pompos Biblioteque Pub, organizeaza periodic concerte in acel spatiu, in special manele, pentru a atrage clientii ahtiati dupa acest gen muzical. Cu toate ca primaria ieseana a anuntat ca intreg imobilul vechi de peste o suta de ani va fi supus unui proces de reabilitare, atat patronii pub-ului cat si Uniunea Artistilor Plastici nu tin cont de asemenea lucru.

"Prin hotarare de Consiliu Local, acel spatiu a fost dat Uniunii Artistilor Plastici. La randul lor, cei de acolo au subinchiriat spatiul unui privat. Noi am trimis Uniunii o adresa in care le-am cerut sa nu prelungeasca acel contract, pentru ca imobilul se afla in proces de reabilitare. Noi vom verifica sesizarile legate de petrecerile facute in acel local si daca acestea se vor confirma, vom lua masurile care se impun. Totodata, vom solicita si explicatii de la Uniunea Artistilor Plastici", a mentionat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Primaria incearca de ani de zile sa obtina fonduri europene pentru refacerea imobilului si transformarea acestuia intr-un muzeu. Situatia pare insa sa scape de sub control, scrie bzi.ro. 

Mai multe articole despre:
Iaşi local clădire culturală