MENIU

SFÂNTA PARASCHEVA. Zeci de mii de pelerini, la racla cu sfintele moaşte. O femeie a murit

Un pelerin a făcut infarct în timp ce stătea la coadă pentru a ajunge la raclă

SFÂNTA PARASCHEVA. O femeie din Iaşi şi-a pierdut viaţa, azi-noapte, în timp ce participa la pelerinajul de la Mitropolia Moldovei. A murit de epuizare, aşteptând să se roage la moaştele Sfintei Parascheva.

SFÂNTA PARASCHEVA. Un alt pelerin a făcut infarct în timp ce stătea la coadă pentru a ajunge la raclă. El a fost transportat de urgenţă la Institutul de Cardiologie Iaşi. Alţi doi credincioşi au acuzat dureri cardiace, dar, după primirea ajutorului medical ei au spus că se simt bine şi s-au întors la coadă. Mai mult pe Ziaruldeiasi.ro.

Aproximativ 50.000 de pelerini s-au închinat deja la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, iar alţi 10.000 de credincioşi se aflau la rând, sâmbătă la prânz, lungimea acestuia fiind de peste un kilometru, potrivit MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că până sâmbătă la prânz trecuseră pe la racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva aproximativ 50.000 de pelerini, în timp ce alţi 10.000 de oameni aşteptau la rând.

Mai multe străzi din zona Mitropoliei ieşene sunt închise, rândul credincioşilor măsurând peste un kilometru.

Potrivit lui Marius Ţăranu, purtător de cuvânt al Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău, unitate care asigură ordinea publică în zona centrală a Iaşiului, de vineri dimineaţă, când moaştele au fost scoase din Catedrala Mitropolitană, aproximativ 40 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Două persoane au fost predate Poliţiei pentru comercializare de CD-uri false. Nu am înregistrat reclamaţii privind furturi din buzunare”, a declarat Marius Ţăranu.

Un elicopter al MAI survolează pe deasupra Iaşiului, începând de sâmbătă dimineaţă.

Mai multe articole despre:
moarte Iaşi pelerinaj Sfânta Parascheva