MENIU

Scandal la primărie: „A venit la intimidare cu un cuţit şi m-a înjurat”

Primarul comunei Broşteni, din judeţul Suceava, s-a ales cu o plângere penală, după ce un localnic l-a acuzat că l-a lovit şi ameninţat cu un cuţit.

Marcel Hlihor susţine că a aflat că edilul localităţii, Nicolae Chiriac, plănuieşte să ridice o construcţie pentru care nu are autorizaţie. Drept urmare, bărbatul a făcut nişte poze în locul respectiv, în speranţa că acestea îi vor fi de ajutor pentru a face dreptate.

Când primarul a observat însă, a devenit violent, relatează presa locală.

„Am aflat că domnul primar îşi construieşte un garaj pe domeniul public, fără a deţine autorizaţie legală”, a povestit Hlihor.

„M-am deplasat la faţa locului, pe domeniul public, şi am realizat câteva fotografii. Domnul primar m-a observat şi a venit spre mine, m-a lovit cu piciorul şi mi-a adresat injurii. Am sunat la 112 şi am chemat Poliţia. Până să vină poliţistul, domnul Nicolae Chiriac a venit la intimidare cu un cuţit şi m-a înjurat din nou, aplicându-mi alte 2-3 lovituri cu piciorul”, a adăugat localnicul.

Deocamdată, Nicolae Chiriac nu a făcut niciun comentariu pe marginea acestui incident.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, a confirmat existenţa plângerii şi faptul că s-a întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, respectiv ameninţare.