MENIU

Sâmbăta NEAGRĂ pe șoselele din România: mai multe accidente extrem de grave

Tragedie, astăzi, în județul Ilfov. O persoană a murit și alte șapte au fost rănite după ce un microbuz s-a ciocnit cu o altă mașină pe un drum județean, în Cernica, potrivit Realitatea TV. Cel puțin alte trei accidente cu victime multiple s-au produs în cursul după-amiezii și serii de sâmbătă.

O persoană a murit și alte șapte au fost rănite după ce un microbuz s-a ciocnit cu o altă mașină pe un drum județean, în Cernica, potrivit Realitatea TV.

Șase victime au ajuns la spitale din Capitală, pentru ingrijiri medicale. Printre ele sunt și doi copii. Unul are opt ani iar celălalt numai opt luni.

Din primele informații se pare că șoferul mașinii mici, care a murit în urma accidentului, ar fi pătruns pe contrasens și ar fi izbit în plin microbuzul. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili clar cine se face vinovat de tragedie.

TRAGEDIE. Un artist din Cluj a fost UCIS de un șofer adormit la volan

Szanto Lorand, un tânăr de 28 de ani, basistul trupei clujene FUNKorporation, a decedat într-un accident rutier produs sâmbătă dimineața în localitatea clujeană Negreni.

Membrii trupei opriseră în afara părții carosabile, într-o parcare, iar la câteva secunde după ce au coborât din microbuz s-a produs tragedia, potrivit Ziarul Clujean.

Șoferul unei camionete ar fi adormit la volan, iar autovehiculul a ieșit de pe șosea, l-a accidentat mortal pe basist și l-a rănit pe un coleg de-al lui. Corpul lui Szanto Lorand a fost proiectat în albia unui râu, la aproximativ 20 de metri de locul impactului.

Accident grav în Hunedoara. Nouă persoane au fost rănite, dintre care cinci copii

Nouă persoane, între care cinci copii, au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani în urma unui accident de circulaţie care a avut loc sâmbătă după-amiază pe DN 66, în zona localităţii Merişor, din judeţul Hunedoara, anunţă Agerpres.

Din primele cercetări ale poliţiştilor, accidentul s-a produs după ce şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, lovindu-se frontal de o altă maşină care venea din sens opus şi în care se aflau doi adulţi şi cinci copii.

În urma impactului, cei doi şoferi, doi pasageri adulţi şi cei cinci copii au fost transportaţi la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului de Urgenţă din Petroşani.

"Victimele erau în stare de conştienţă şi au fost transportate la UPU Petroşani. La faţa locului au intervenit cinci ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) şi SMURD", a declarat medicul Călin Dumitrescu, de la SAJ Hunedoara.

În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul de circulaţie.

Accident cu două automobile pe DN 65

Două femei au fost rănite într-un accident rutier produs sâmbătă la Jitaru (Scorniceşti), pe DN 65, una dintre ele fiind transportată cu un elicopter SMURD, inconştientă, la Unitatea de Primiri Urgenţe Craiova, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

El a precizat că în accident au fost implicate două automobile, care erau conduse de cele două femei,de 34 şi 48 de ani, care au rămas blocate în interior şi a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.

Maşinile implicate în accident s-au lovit frontal. Un autoturism a ieşit de pe carosabil în urma impactului, iar femeia aflată la volan a fost găsită inconştientă, potrivit Agerpres.

"Ambele victime sunt politraumatizate prin accident rutier. Au intervenit echipe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt şi de la ISU Olt. Într-un VW Passat a fost găsită o femeie de 48 de ani, din Scorniceşti, conştientă, blocată în automobil. Aceasta a fost extrasă din maşină de echipajele medicale. În Opel, şoferiţa, de 34 de ani, din Slatina, a fost găsită blocată în maşină, inconştientă. Ea a fost transportată cu elicopterul SMURD la UPU Craiova", a precizat Băsăşteanu.

Din cauza accidentului, traficul rutier a fost blocat pe DN65, la ieşirea din Jitaru spre Slatina, timp de câteva zeci de minute.

O persoană a murit şi alte trei au fost rănite într-un accident produs sâmbătă seară pe un drum judeţean din Giurgiu, unde două autoturisme s-au ciocnit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, Florin Neguţ, accidentul s-a produs sâmbătă seară pe drumul judeţean 601 din Giurgiu, în comuna Crevedia Mare, unde două autoturisme, un Opel Astra şi un Opel Insignia, au intrat în coliziune.

În urma impactului foarte violent şoferul unuia dintre autoturisme, un bărbat în vârstă de 65 de ani, a intrat în stop cardio-respirator. Medicii care au intervenit la locul accidentului au făcut timp de peste o oră manevre de resuscitare însă fără succes, în cele din urmă fiind declarat decesul bărbatului. Alte trei persoane au fost de asemenea rănite, însă leziunile nu le pun în pericol viaţa.

Mai multe articole despre:
accident microbuz