MENIU

Repetenţi la lecţia "Colectiv"! O tânără cu arsuri grave, plimbată la toate spitalele din ţară

Un caz cutremurător, care arată că tragedia „Colectiv” nu ne-a învăţat nimic, s-a petrecut la Tulcea. O tânără care în noaptea de duminică spre luni a fost victima unui incendiu şi a suferit arsuri pe mai mult de jumătate din suprafaţa corpului a fost plimbată prin ţară, între spitalele de arşi, până la Timişoara, pentru ca, în cele din urmă, să i se găsească un loc la Constanţa.

După incendiu, tânăra a fost preluată de o şalupă a ambulanţei şi adusă la Murighiol. Stara ei fiind destul de gravă şi tensiunea foarte mică, aceasta a fost stabilizată după aproape o oră de chin de către doctorul Vâlcu şi adusă la Tulcea. Medicii tulceni au făcut toate eforturile şi au sunat la toate spitalele mari din ţară, unde pot îngriji arşi. Spre surprinderea lor şi a tuturor, niciun spital din România nu a vrut să o primească, motivând că nu au locuri!

La Bucureşti, pe lângă spitalul de arşi, există, în mai multe spitale, secţii sau saloane dedicate persoanelor cu arsuri majore. Culmea, pentru Madalina nu s-a găsit niciun loc.

După ce au fost refuzaţi rând pe rând de către cele mai mari spitale din ţară, în sfârşit, medicii tulceni au primit undă verde tocmai de la Timişoara.

Culmea, ea a fost redirecţionată către Constanța, unde fusese refuzată iniţial, la primele ore ale dimineţii. Abia seara la ora 20.00, tânăra a ajuns să fie internată în spital, cu îngrijire de specialitate.

În cele din urma, tânăra a primit acordul, la solicitarea familie, să fie transferată la un spital din Belgia.

Pentru ajutor a fost deschis şi un con. Contul este pe numele fratelui Neculai Bogdan/ IBAN: DE73130500001040764807.

Toate detaliile acestei poveşti revoltătoare le puteţi citi pe Realitatea de Tulcea.

Mai multe articole despre:
null