MENIU

Referendumul pentru demiterea primarului din comuna Pungești a fost invalidat

Judecătoria Vaslui a invalidat, vineri, referendumul pentru demiterea primarului comunei Pungești, Mircia Vlasă, la care s-a înregistrat o prezență la urne de de 34,3%. Magistratul care s-a pronunțat cu privire la validarea referendumului a dat această decizie pe baza Legii 215/2001, care stipulează că, pentru a fi valid, la referendum trebuie să se prezinte la urne 50 la sută plus unu din cetățenii înscriși pe listele electorale.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, în termen de 30 de zile.

'Constată neîndeplinite condițiile cvorumului de participare și aprobare prevăzute de art. 70 raportat la art. 55 alin. 6, din Legea nr. 215/2001 privind organizarea și desfășurarea referendumului. Invalidează rezultatele referendumului local având ca obiect demiterea primarului comunei Pungești', se arată în decizia Judecătoriei Vaslui.

O decizie cu privire la situația referendumului de la Pungești, care a fost organizat pe data de 20 martie, a fost întârziată de magistrați, tocmai din cauza existenței a două legi care cer prezențe diferite la urne.

Judecătoria Vaslui, solicitată de Instituția Prefectului Vaslui să se pronunțe cu privire la referendum, a declinat inițial competența către Tribunalul Vaslui, iar acesta către Curtea de Apel Iași. Instanța ieșeană a retrimis dosarul la Judecătoria Vaslui.

Mai multe articole despre:
Vaslui primar referendum Pungeşti