MENIU

Protest la Sebeş. Mii de oameni în stradă, nemulţumiţi de poluarea din oraş

Protest la Sebeş

Protest mai puţin obişnuit în Sebeş-ALBA. Peste 2 mii de locuitori au ieşit ieri în stradă, nemulţumiţi de poluarea din oraş. O companie vrea să deschidă o nouă instalaţie care va produce o substanţă extrem de toxică.

Marşul de protest a început în faţa Primăriei Sebeş. Acolo manifestanţii au solicitat autorităţilor să ia măsuri urgente pentru stoparea poluării.

"Sunt îngrijoraţi de faptul că starea lor de sănătate este pusă în pericol. Au organizat acest protest pentru a se manifesta împotriva autorităţilor statului. Diverşi agenţi economici pot produce o poluare intensă în atmosfera Sebeşului", a declarat MIRCEA MATEI, organizator.

Protestul oamenilor din Sebeş a durat mai mult de şase ore şi s-a încheiat în faţa fabricii pe care o consideră sursă de poluare.

Unul dintre cei mai mari producători de plăci stratificate din Europa a început construcţia unei noi fabrici de formaldehidă în Sebeş. Asta în condiţiile în care deja funcţionează o fabrică asemănătoare, cu o capacitate de 30.000 de tone pe an. Noua unitate ar urma să aibă capacitate dublă.

Mai multe articole despre:
poluare protest Sebeş