MENIU

Vremea se încălzeşte! PROGNOZA METEO pe trei zile

<p>Vremea se &icirc;ncălzeşte! PROGNOZA METEO pe trei zile</p>

Vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi uşor, în special în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în depresiuni şi 16 grade în nord-vestul ţării. În sud şi în sud-est, cerul va fi variabil şi în general senin în rest. Vântul va continua să prezinte intensificări în Moldova, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei, unde pe arii restrânse vitezele pot depăşi 45...50 km/h. În zona montană înaltă din Carpaţii Orientali şi Meridionali, rafalele vor depăşi 70 km/h.

BUCURESTI
În Capitală, vremea se va încălzi uşor, astfel că de la cele zero...2 grade matinale, mercurul urcă în termometre până în jurul valorii de 11...12 grade celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări după-amiaza.

MUNTE
La munte o zi frumoasă de primăvară cu soare generos în toate masivele. Doar prin Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, din loc în loc se adună nori, dar fără să strice prea mult aspectul zilei. Vântul nu se linişteşte şi mai ales în zonele înalte din Carpaţii Meridionali şi Orientali, la rafală se mai pot depăşi 70 km/h. Temperatura va fi în creştere, astfel la amiază se vor înregistra maxime de 8 grade la Stâna de vale, 5 grade la Sinaia, Predeal şi Păltiniş, 3 grade la Semenic şi minus 1 grad sus pe Ceahlău.


REGIUNI
În regiunile din vestul lanţului carpatic, este o dimineaţă răcoroasă, cu temperaturi predominant sub limita de îngheţ. Însă ziua ce vine se anunţă însorită şi cu temperaturi maxime peste mediile specifice perioadei. Vor fi 16 grade în Baia Mare, 13 grade la Timişoara, 12 grade în Sibiu şi Cluj Napoca şi 10 grade în Braşov.

În sud gata cu norii şi ploile, de astăzi soarele este la datorie. În aceste condiţii temperatura va înregistra un salt evident, iar la amiază termometrele vor indica 11...13 grade. În Dobrogea, numai veşti bune – soarele se arată şi în această parte a ţării şi încălzeşte aerul după-amiezii cu până la 10 grade în Constanţa şi 13 grade la Tulcea.

Zi frumoasă în Moldova, dar cu vânt. Viteza la rafală este mai mare în partea sudică a regiunii unde mai poate trece de 50 km/h. Temperatura trece peste mediile ccaracteristice acestei perioade – astfel sunt estimate maxime de 12 grade în Galaţi, 14 grade în Bacău şi Iaşi, 13 grade la Piatra Neamţ şi 12 grade la Suceava.


VREMEA PE 2 ZILE
Miercuri, va fi o zi frumoasă de primăvară în toate regiunile. Cerul va fi variabil în sudul şi în estul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va mai avea intensificări, în Moldova, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei, cu viteze care pot depăşi 45...50 km/h, iar pe crestele munţilor vor fi rafale de peste 70 km/h. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod normal în cea de a doua decadă a lunii martie, se vor situa între 8 grade la Miercurea Ciuc şi 16 grade la Drobeta Turnu Severin şi Craiova.

O zi frumoasă va fi şi în Capitală. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 12...13 grade, peste media climatologică cu 2...3 grade. Joi vremea va fi în continuare frumoasă, cu cer mai mult senin. Vântul rămâne activ în regiunile estice, sud-estice şi pe crestele montane, dar fără să atingă viteze prea mari, iar în rest abia dacă se va simţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 16 grade în vestul Olteniei.

Soare din zori şi până la asfinţit în Bucureşti. Dimineaţa va fi răcoroasă minus 1...1 grad cu plus, dar la amiază termometrele vor indica 12...14 grade.

Mai multe articole despre:
munte Soare nori regiuni prognoza meteo pe trei zile