MENIU

Principala INTERSECŢIE din Timişoara, REDESCHISĂ după 1 an şi două luni de lucrări

Pasajul Michelangelo, redeschis. Foto: <a href="http://www.tion.ro/vesti-bune-pentru-soferi-se-deschide-circulatia-peste-pasajul-michelangelo/1428471" target="_blank">tion.ro</a>.

Circulaţia în principala intersecţie din Timişoara care leagă nordul de sudul oraşului şi care a fost închisă timp de aproximativ 14 luni pentru lucrări, îngreunând traficul în municipiu, a fost redeschisă, sâmbătă.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, sâmbătă, după ce a redeschis circulaţia în intersecţia Michelangelo din oraş, care leagă nordul de sudul oraşului, că putea să dea drumul traficului încă înainte de alegerile din 25 mai, dar că a preferat să fie finalizate toate amenajările.

"Sunt bucuros că deschidem definitiv circulaţia în noua amenajare de la Michelangelo. Am fi putut să dăm drumul la trafic înainte de alegeri, când am pus stratul de binder de asfalt, însă am considerat că e mai potrivit să amânăm. Sunt bucuros pentru că această lucrare a fost extrem de grea, au fost săpături de mare adâncime, pentru că aici se intersectează toate magistralele oraşului. Sunt conducte pentru apă caldă, rece, fibre optice, sunt cel puţin nouă reţele de utilităţi. Totul este înnoit. Circa jumătate din valoarea acestui proiect este dedicată pentru aceste reţele de utilităţi. Suntem în grafic cu lucrarea, nu am avut întârzieri aici", a spus Robu.

Amenajarea din această intersecţie presupune şi construirea unui pasaj subteran, care încă nu este finalizat.

"În două săptămâni va fi complet efectuată lucrarea de construire a zidurilor pasajului subteran. Va fi dislocat pământ, apoi de turnat fundaţia, apoi primul strat de bitum, apoi cel de uzură. În plus, în stânga, pe malul Begăi, până în toamnă va trebui să finalizăm staţia de epurare a apei. Apa care se adună în pasaj nu va fi deversată direct în Bega, ci va trece printr-o staţie de epurare, apoi va fi direcţionată în Bega", a susţinut Robu.

Lucrările finalizate până în prezent au constat în consolidarea unui pod peste Canalul Bega aflat în apropierea intersecţiei, asfaltarea intersecției, schimbarea reţelelor de utilităţi, schimbarea balustradelor şi amenajarea de spații verzi.

Din cauza lucrărilor la intersecţia Michelangelo din Timişoara, traficul a fost îngreunat mai ales în zona centrală a oraşului, unde şoferii au fost nevoiţi să aleagă variante ocolitoare pe străzi laterale, mai înguste, unele cu sens unic, astfel că se produceau frecvent ambuteiaje.

Lucrările la întreaga intersecţie au început în luna aprilie 2013 şi sunt programate să se finalizeze în 29 septembrie, termen până la care mai trebuie terminat pasajul subteran şi staţia de epurare a apei care va proveni din pasaj.

Valoarea totală a lucrării este de 50 milioane de lei, bani care provin de la Uniunea Europeană.