MENIU

Preot de la sat: „Jumătate dintre copiii care merg la școală nu au curent, 99% nu au internet. La ce să își încarce tabletele? La soare?”

După ce duminică ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că potrivit unei estimări preliminare aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acum acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online, astfel că ar trebui să fie făcute achiziții, iar Ministerul să le asigure și lor acces la internet, un preot dintr-un sat covăsnean condamnă lipsa de raționament și îi numește „repausați mintal” pe cei care au gândit soluția.

Într-o postare pe Facebook, preotul Vasile Antonie Tămaș din comuna Vâlcele, județul Covasna, atrage atenția asupra faptului că în multe localități din mediul rural copiii nu au ce mânca, iar casele în care locuiesc nu sunt, de cele mai multe ori, racordate nici măcar la energie electrică, astfel că soluția de a le fi oferite tablete pentru a-i ajuta să participle la cursuri alături de alți colegi de-ai lor pe perioada în care școlile sunt închise, nu a fost gândită până la capăt.

Citește continuarea pe realitateadecovasna.net

Mai multe articole despre:
covasna