MENIU

Peste cinci sute de deţinuţi au votat la Penitenciarul Aiud

<p>Peste cinci sute de deţinuţi au votat la Penitenciarul Aiud</p>

Peste cinci sute de deţinuţi de la Penitenciarul Aiud din judeţul Alba au votat, duminică, pentru ei fiind trimise urne mobile de la două secţii din apropierea închisorii.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Aiud, în cadrul instituţiei au drept de vot 546 de persoane, iar dintre acestea au votat 537, în timp ce nouă au refuzat să-şi exercite dreptul de vot.

Deţinuţii au votat în clubul pentru activităţi educative al penitenciarului, unde au fost amplasate mai multe cabine de vot, iar pentru ei au fost trimise două urne mobile şi buletine de vot de la secţiile de votare 52 şi 53 din Aiud.

Procesul de votare la Penitenciarul Aiud a durat câteva ore şi a fost lipsit de incidente.

Şi persoanele aflate în arest în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au putut vota la scrutinul de duminică.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Alba, în arest se află cinci persoane, toate cu drept de vot, dintre care patru şi-au exprimat dorinţa de a-şi exercita dreptul şi au votat, duminică, cu o urnă mobilă trimisă de la o secţie de votare din Alba Iulia.

Mai multe articole despre:
penitenciar deţinuţi judeţul Alba