MENIU

Peste 100.000 de pelerini s-au rugat la moaştele Sfintei Parascheva, la Iaşi

Peste 100.000 de pelerini s-au rugat, până marţi, la moaştele Sfintei Parascheva, Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena şi Sfântului Ioan Gură de Aur, aflate la Iaşi, organizatorii afirmând că în acest an timpul pe care oamenii l-au petrecut la coadă a fost mai mic decât în anii precedenţi.

Reprezentanţii Jandarmeriei au declarat că până marţi, în cele patru zile de pelerinaj, au fost solicitate serviciile Ambulanţei sau ale voluntarilor de la Crucea Roşie de 216 ori, 11 persoane dintre cele care stăteau la coadă fiind transportate la spital. Nu s-au înregistrat cazuri grave, doar lipotimii, căderi de calciu şi cazuri de diabet, scrie Mediafax.

Marţi, pelerinii au stat la coadă cel mult trei ore, rândul celor care aşteptau să se închine la moaşte întinzându-se pe aproximativ un kilometru, însă luni timpul de aşteptare a fost chiar mai mic de două ore.

Cu un flux de aproximativ 1.200 de pelerini pe oră, care s-a păstrat constant de vineri de la ora 20.00, organizatorii estimează că, până în prezent, peste 100.000 de persoane s-au închinat la raclă, în pofida faptului că în ultimele zile a plouat şi temperatura nu a depăşit 8 grade Celsius.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Mai multe articole despre:
moaşte Sfânta Parascheva pelerini pelerini Iaşi