MENIU

Pericol de explozie la un spital din Iași. Totul e montat sub fereastra saloanelor, fără aviz ISU

Clădirea unui spital din Iași, unde sunt internați peste 150 de bolnavi, ar putea sări oricând în aer. Nimeni nu a luat măsuri pentru înlăturarea acestui pericol.

Centrala termică alimentată cu GPL, care asigură încălzirea Secției Bârnova a Spitalului de psihiatrie Socola din Iași și prepararea hranei pacienților, este montată chiar sub geamurile saloanelor bolnavilor.

Grav este că această centrală funcționează de ani de zile fără avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Iași, scrie bzi.ro.

Sectia exterioara Barnova se afla intr-o padure si legatura pana la soseaua principala se face pe un drum forestier, aproape impracticabil. In fiecare iarna, aprovizionarea cu combustibil, dar si accesul ambulantelor pana la unitatea medicala, se face cu mare dificultate.

Au existat situatii in care pacientii au fost transportati pe targa chiar si un kilometru, prin nameti, pana la ambulanta. De peste 20 de ani se fac demersuri pentru reparatia drumului, dar problema nu a fost rezolvata. Cisterna cu gaz s-a impotmolit de nenumarate ori in zapada, neputand ajunge pana la sectie.