MENIU

O româncă de 22 de ani a fost vândută ca sclavă sexuală cu 3.000 de euro în Grecia

<p>Pasiunea ţine cont de zodie</p>

O tânără de 22 de ani din Dej a trăit un coșmar timp de trei luni, în Grecia, după ce a fost vândută, cu 3.000 de euro, unei femei care conducea un bordel în insula Creta.

Viata Cezarei nu a fost una usoara inca din adolescenta. Ramasa fara mama la varsta de doi ani si fara tata la 16 ani, s-a descurcat cum a putut, cu ajutorul putinelor rude pe care le avea si a reusit sa termine un liceu din Dej. A fost sprijinita de o prietena a parintilor sai, care ii purta de grija si incerca sa suplineasca rolul unei mame. La varsta de 19 ani s-a maritat si a continuat sa locuiasca in Dej alaturi de sotul ei. Casnicia lor nu a fost asa cum ea si-a dorit-o, fiind una de cosmar, cu batai si scandaluri din ce in ce mai dese. Dupa un an si jumatate a divortat si a ramas singura, cu un loc de munca prost platit si multe datorii. Pentru a-si reveni financiar si a incerca sa uite prin ce a trecut in Dej, a decis sa isi caute un loc de munca in strainatate. I-a spus despre acest lucru celei in care avea incredere si pe care o considera o protectoare, prietena de familie a parintilor sai. Femeia de 55 de ani s-a oferit sa o ajute, si pentru a-i demonstra ca poate sa aiba incredere in ea, chiar a decis sa o insoteasca pana in Grecia, acolo unde i-a gasit un loc de munca, scrie dejeanul.ro

Cosmarul Cezarei a inceput in luna august 2010. S-a imprumutat cu bani de la o verisoara pentru a-si plati drumul cu autocarul pana in Grecia, acolo unde prietena de familie i-a spus ca o sa lucreze camerista intr-un hotel. A ajuns pe Insula Creta seara si au mers impreuna la un imobil ce parea un motel. Femeia care a insotit-o pana in Grecia, si in care avea mare incredere, i-a luat actele pe motiv ca are nevoie de copii xerox pentru a-i intocmi documentele de sedere, dupa care a plecat. Nu s-a mai intors. Inca din prima seara, in camera Cezarei au fost dusi doi barbati, pentru care trebuia sa presteze servicii sexuale. Abia atunci a inteles ca este victima traficului de persoane. A incercat sa se impotriveasca, dar a fost amenintata cu bataia si a fost nevoita sa isi vanda trupul necunoscutilor. In bordelul in care a fost abandonata de “prietena” sa, se mai aflau inca 17 fete, tot romance. De la ele a aflat ca a fost vanduta cu 3000 de euro bordelului respectiv, pe o perioada de doi ani de zile. Timp de doi ani, urma sa se prostitueze in localul respectiv, primind doar mancare si cazare.

Fara niciun act si fara sa cunoasca limba, Cezara a acceptat cu greu ceea ce trebuie sa faca, dar nu a avut incotro. Bordelul era condus de o rusoaica la vreo 40 de ani, extrem de nemiloasa si dura. Cezara ne-a povestit ingrozita ca pentru a nu fi pedepsita, trebuia sa intretina relatii sexuale cu 10 barbati pe zi, indiferent de ora sau ce zi a saptamanii era. “Lucrau” continu, fara nicio zi libera. Totusi, tanara din Dej a declarat ca niciodata nu a reusit sa atinga norma impusa de matroana, dar in medie, se culca cu 6-7 barbati zilnic.

Inca din primele zile petrecute in bordelul unde a fost vanduta, Cezara a avut un client in varsta de 50 de ani, capitan de vas, care s-a indragostit imediat de frumusetea dejencei. Nikos, jumatate turc, jumatate grec, care nu a fost niciodata casatorit, o vizita din ce in ce mai des. Au capatat incredere unul in altul, iar cum Cezara vorbea putin limba turca, a reusit sa ii explice drama prin care trece. Nikos i-a promis ca o va scoate de acolo, dar totul trebuia planuit bine. Timp de aproape trei luni, Nikos o vizita in fiecare zi, platind cate 100 de euro pe ora, doar pentru a-i duce fructe, sucuri si tigari. Se intalneau in separeul pentru care grecul platea sa intretina relatii sexuale cu ea, dar nu faceau altceva inafara de a vorbi despre modul cum o va putea scoate de acolo. Dupa trei luni de cosmar, Nikos a reusit sa o convinga pe matroana rusoaica sa-i dea voie Cezarei sa paraseasca bordelul, pentru a se plimba cu el pe malul marii. S-au tocmit la o ora si jumatate, contra sumei de 2500 de euro.

Odata ce s-au vazut liberi, Cezara si Nikos au mers direct la politie. Capitanul de vas fiind un om respectat in insula, cu influenta, a dus-o pe Cezara direct la seful politiei de acolo. In sectia de politie, aceasta a recunoscut trei agenti cu care a intretinut relatii sexuale in perioada in care a fost tinuta captiva, si a depus plangere impotriva lor. Politia a deschis mai multe dosare penale pentru proxenetism si trafic de persoane, iar pe toata durata procesului, Cezara a beneficiat de protectie din partea oamenilor legii. 

Mai multe articole despre:
Grecia româncă sclavă sexuala vândută