MENIU

Furtunile au făcut ravagii în ţară: "Aşa ceva nu am văzut de când mă ştiu"

<p>NOWCASTING. Avertizare cod galben de furtună</p>

Judeţul Constanţa s-a aflat vineri sub atenţionare cod galben de precipitaţii, în intervalul orar 15.15 - 18.55, timp suficient pentru ca mai multe localităţi să fie date peste cap: străzi inundate ori blocate de copacii căzuţi la pământ, maşini distruse, plaje răvăşite, scrie replicaonline.ro.  Furtunile au lovit şi alte regiuni ale ţării. 

Pe lângă intervenţia poliţiştilor locali, cum a fost cazul celor din sudul litoralului, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a mobilizate peste 200 de oameni în teren, majoritatea pompieri militari. Au fost gestionate, de către dispeceratul inspectoratului, 126 de apeluri, primite prin sistemul unic de urgenţă 112, în intervalul orar 18.19 - 21.57, concretizate în 64 de cazuri. Astfel, Secţia de Pompieri Mangalia şi Staţia de Pompieri Tuzla intervin pentru degajarea zonelor unde au căzut copaci, atât pe străzi, cât şi pe autoturisme staţionate în municipiul Mangalia şi staţiunile Saturn, Jupiter, Venus, Olimp, Neptun şi Cap Aurora, au transmis pompierii.

Cel mai grav afectat de condiţiile meteo a fost municipiul Mangalia, unde mai multe maşini au fost distruse de copacii smulşi din rădăcini, iar câteva gospodării au fost inundate. În perioada codului galben de vijelii a fost de groază. Aşa ceva nu am văzut de când mă ştiu. Cerul era negru, furtuna a dărâmat mai mulţi copaci: unul a căzut pe două maşini în Venus, în Saturn alte două maşini sunt avariate din cauza unui copac... În total, credem că sunt circa 8 maşini avariate numai în staţiuni. Aparţin turiştilor veniţi în sudul litoralului, a declarat, pentru Replica de Constanţa, Dan Vucea, adjunctul şefului Poliţiei Locale Mangalia. 

Citeşte mai mult pe replicaonline.ro

Furtunile din ultimele zile au lăsat un adevărat dezastru în urma lor şi în alte zone ale ţării. În Dâmboviţa, ploile torenţiale au inundat sute de curţi şi case din 12 localităţi. 32 de comune au rămas fără curent electric, după ce vântul puternic a doborât copaci sau a provocat avarii în reţeaua de alimentare. Afectat a fost şi oraşul Drăgăşani, din judeţul Vâlcea, unde zeci de case, un depozit şi staţia de alimentare cu apă a oraşului au fost inundate. 

Mai multe articole despre:
Mangalia litoral furtuna cod galben