MENIU

O fetiță a fost înfiată de un medic

Fetiţa de aproape cinci ani care a ajuns în stare critică la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi ar putea fi înfiată de unul dintre medicii care a îngrijit-o. Până atunci, ea va merge într-un centru de plasament. Acest lucru trebuia să se întâmple chiar astăzi, dar medicii au refuzat să o externeze după ce fetiţa a răcit.

Florentina ar fi trebuit să plece astăzi din Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi cu o echipă de la Direcţia de Asistenţă Socială din Vaslui. Dar pentru că fetiţa a răcit, medicii din Iaşi au refuzat să o externeze. Dacă în umră cu jumătate de an fetiţa a ajuns în stare critică la spital, cântărind doar patru kilograme, după ce părinţii au hrănit-o doar cu ceai şi pufuleţi, acum copila este mult mai bine si are 14 kilograme.

Pentru că părinţii nu s-au mai interesat de soarta ei, copila va ajunge într-un centru de plasament. Nu va sta însă foarte mult acolo, pentru că unul dintre medicii care au îngrijit-o vrea să o înfieze.

"Este o colega de-a noastră, medic rezident în spital la noi care s-a ataşat, aşa cum toţi o iubim, inclusiv sau poate mai ales eu şi vrea să o ia în plasament pentru ca să-i facă forme de adopţie", spune MARIN BURLEA, şef Clinica Gastroenterologie Sfânta Maria.

Părinţii sunt cercetaţi pentru că nu au îngrijit-o cum trebuie pe fetiţă şi ar putea fi decazuţi din drepturile părinteşti. Acasa, cei 2 soţi mai au în grijă patru copii minori.

Mai multe articole despre:
spital medici clinică