MENIU

O copie fidelă a giulgiului din Torino se află în România

O copie fidelă a giulgiului din Torino se află în România

Giulgiul din Torino a ajuns, pentru prima dată, în ţara noastră, la Iaşi. Nu vorbim despre pânza autentică, ci despre o copie fidelă a ţesăturii. Niciodată nu a fost demonstrată autenticitarea giulgiului. Acesta este expus la Catedrala Catolică din Iaşi, acolo unde preoţii au ţinut o slujbă specială.

Ţesătura din in are o lungime de peste patru metri şi o lăţime de peste un metru şi este cunoscută sub numele de “Sfântul Giulgiu” sau “Icoana pictată cu sânge”.

Este o copie din puuţinele care există în spaţiul germanofon. o copie care ne aminteşte de giulgiul din torino şi în acelaşi timp de pânza cu care a fost înfăşurat isus atunci când a fost cobotât în mormânt. aceeaşi pânză pe care au găsit-o ucenicii în duminica învierii.", spune preot Cornel Cadar, purt de cuv Episcopia Catolica Iasi.

Chiar şi giulgiul original a creat dispute şi controverse între oamenii de ştiinţă şi preoţii catolici. Dacă primii susţin că este un fals executat excelent, înalţii prelaţi sunt convinşi că este pânza în care a fost învelit Iisus, după ce a fost răstignit pe cruce, iar imaginea trupului său a rămas imprimată în ţesătură.


În toată lumea există doar opt astfel de copii fidele, iar cea de la Iaşi a fost donată de către un diacon german. Giulgiul despre care se spune că este real este expus în Catedrala Sfîntul Ioan Botezătorul din Torino.

Mai multe articole despre:
Iaşi video giulgiu Torino