MENIU

Numele lui Ivan Patzaichin, scris diferit pe afișele omagiale ale COSR

Numele lui Ivan Patzaichin, scris diferit pe afisele omagiale ale COSR

Statiile de metrou au fost redenumite incepand de duminica, 7 septembrie, in semn de respect fata de implinirea a 100 de ani de olimpism romanesc. Dintre ele nu putea lipsi Piata Unirii 1, una dintre cele mai mari din centrul Bucurestiului.

Astfel Piata Unirii 1 a primit temporar numele unuia dintre cei mai importanti sportivi romani din toate timpurile: Ivan Potzaichin.

Nu, n-am gresit noi. Dupa cum puteti vedea in fotografii, fostul canotor Ivan Patzaichin a fost "botezat" de cei care teoretic ar fi trebuit sa il omagieze.

Numele fostului canotor apare in ambele variante asa ca am luat legatura cu cei de la COSR ca sa vedem daca este vorba de o eroare de comunicare.

"Ani de zile numele lui Ivan a fost scris si pronuntat ca Patzaichin, dar in certificat apare Potzaichin. Si el se prezinta Patzaichin. Nu este o greseala sa fie nici Patzaichin nici Potzaichin. Asa e si cu numele lui Octavian Belu, care a este scris si cu un singur L, dar in certificat apare Bellu", a declarat pentru Metropotam Daniela Ionescu de la COSR, scrie metropotam.ro.