MENIU

Mărturie cutremurătoare după un accident petrecut pe Valea Oltului: "Am accelerat la maxim"

Un accident de circulație s-a petrecut zilele trecute pe Valea Oltului. Şoferul unui TIR care mergea dinspre Sibiu spre Râmnicu Vâlcea a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit cu un alt autotren, care circula regulamentar.

Întreaga scenă a impactului fost filmată de un alt şofer, cu o cameră montată pe bordul maşinii sale. Ulterior, bărbatul care a provocat accidentul a explicat ce s-a întâmplat exact.

"Eram cu soția în cabină, ne întorceam de la Iernut, unde am dus pâine. Se vede și pe filmare, am intrat în derapaj cu câteva secunde înainte de accident, am simțit că fuge mașina", a povestit Viorel Ene, şoferul TIR-ului, pentru Turnul Sfatului.

"Era burniță și am încercat să reduc, dar m-a furat. Nu aveam viteză mare. La început am căutat să reduc viteza, ca să mă redresez. Când am ajuns la curbă și am văzut că n-o mai pot redresa și din față venea celălalt, am căutat să nu ne lovim parbriz în parbriz. Asta am gândit atunci, pe loc, într-o fracțiune de secundă. Am știut că nu mai pot evita și am căutat să ne lovească în lateral, nu frontal. Intenționat am tras tare stânga de volan și am accelerat la maxim, spre parapet. Dacă vă uitați mai atent pe filmare se vede că unde începe curba mașina pleacă stânga. El a intrat în rezervorul de motorină și în instalația termo, dar nu foarte rău în cabină", a adăugat el.

Cei doi soţi au fost uşor răniţi în urma impactului. De asemenea, celălalt şofer a suferit doar răni minore.

"Pe mine mă doare gâtul puțin și mai jos, pe coloana, la încheieturile mâinilor, simt o durere. Nevasta are un deget rupt la picior și multe vânătăi, dar în rest nimic grav. Eu mai am niște tăieturi pe scalp de la parbriz, dar nu am capul spart. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat cu viață!", a mai spus Viorel Ene.