MENIU

Lovitura teribilă dată de un milionar ieșenilor

Comunitatea ieseana este in pericol sa piarda multe milioane de lei din cauza unor combinatii facute pe la spatele cetatenilor.

Un milionar din Iasi a reusit sa puna mana pe o suma uriasa de bani cu promisiunea ca va finaliza o investitie in mai multe localitati din judet care nu beneficiaza inca de acest lucru, scrie Bzi.ro.

Ceea ce se anunta a fi un proiect grandios, s-a dovedit o mare teapa pentru ca lucrarea care ar fi trebuit sa fie aproape finalizata, nu respecta nici pe departe termenii contractului.

Adevarata lovitura ar putea veni insa din partea Uniunii Europene, cea care a oferit aproape 140 milioane de euro pentru proiecte, si care si-ar putea cere banii inapoi daca lucrarile nu vor fi finalizate la termen.

ondurile de 140 milioane euro destinate retelei de apa si canalizare au fost oferite in mare parte companiei Iasicon detinuta de controversatul om de afaceri Titel Sinescu.

Acesta a reusit sa castige o serie de contracte in cadrul acestui proiect, printre care se numara si "Modernizarea sistemului de canalizare în Hârlau", un contract in valoare de circa 10 milioane de lei. De acesti bani, Iasicon ar fi trebuit sa extinda reteaua de canalizare cu aproximativ 7,5 km in Harlau si localitatile din apropiere, sa reabiliteze canalizarea pe aproximativ 1 km, sa execute 7 statii de pompare apa uzata si conductele de refulare aferente. Au trecut doi ani de la inceperea lucrarilor, iar termenul final impus de Uniunea Europeana este luna august 2015, lucru care ar trebui sa dea un semnal de alarma autoritatilor pentru ca, din toate obiectivele contractului, doar 3,5 km de canalizare au fost executati pana acum.

Mai multe articole despre:
Iaşi fonduri europene milionar