MENIU

„Kon-Tiki”, nominalizat la Oscar – proiectat în sectorul 3 pe un ecran gonflabil de 120 m2

„Kon-Tiki”, nominalizat la Oscar – proiectat în sectorul 3 pe un ecran gonflabil de 120 m2

Bucureştenii vor putea viziona în această seară, de la ora 21.30, pelicula „Kon-Tiki”, nominalizată la Oscar pentru cel mai bun film străin în anul 2013 și la European Film Awards 2013, pe un ecran gonflabil de 120 m2 și un proiector de 17.000 de lumeni amplasat de Primăria Sectorului 3 în parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

Producţia regizată de către Joachim Ronning și Espen Sandberg reda povestea exploratorului norvegian Thor Heyerdahl, care a traversat Pacificul cu o plută din lemn de balsa în 1947, împreună cu cinci oameni, pentru a dovedi că sud-americanii în epoca pre-columbiană ar fi trecut oceanul pentru a se stabili în insulele polineziene - epopeea a durat 101 zile, întreaga lume aşteptând să vadă cum se va termina călătoria.

Proiecţia deschide evenimentul „Cinema în aer liber”, ajuns la a treia ediţie, pelicula „Kon-Tiki” fiind proiectată în premieră naţională. Este primul film din seria celor 24 care vor putea fi vizionate de către publicul cinefil timp de șase săptămâni, până pe 14 septembrie, în fiecare seară, de marți până duminică, gratuit, în parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

Mai multe articole despre:
cinema primăria sectorului 3 kon-tiki