MENIU

DOAR ÎN ROMÂNIA. O piaţă publică din Timişoara intră în reparaţie la un an de la inaugurare

Jaful banului public: o piaţă publică din Timişoara intră în reparaţie la un an de la inaugurare

Clădirea Pieţei Iosefin din Timişoara, construită de firma lui Georgică Cornu, cel supranumit “regele asfaltului din Banat” intră din nou în reparaţii asta după ce la numai trei luni de inaugurare au fost făcute primele “cârpeli" - scrie pressalert.ro. 

Jumătate din banii lăsați garanție de firma lui Cornu care a construit noua Piață Iosefin vor fi cheltuiți în aceste zile pentru că lucrările recepţionate de Primăria Timişoara nu au fost de calitate.

La un an după ce piața a fost inaugurată și dată în folosință, aceasta arată ca după război: în fața liftului panoramic interior a apărut un crater mai lung de un metru, la ultimul etaj, peste shaorme și cartofii prăjiți de la fast-food-uri plouă, acoperișul fiind realizat prost, iar la subsol, canalizarea, prost dimensionată, nu face față. Pe lângă acestea, mai multe clanțe de la ușile laterale s-au rupt, iar stratul de vopsea ”specială” pentru trafic intens de pe trepte s-a dus.

Zilele acestea în piață nu se mai poate intra pe ușa principală, în fața clădirii apărând un șanț adânc de aproape doi metri. Oficial, ”se amenajează trotuarul”, spune directorul economic SC Piețe SA. Șeful Pieței Iosefin, Mircea Chirilă, oferă însă detalii: ”intrarea se va face în două trepte, dar sperăm că rezolvă și canalizarea. Aceasta a fost neconformă cu garanția,pentru WC-uri a trebuit să plătim reparații. Și acoperișul lasă de dorit. La fiecare ploaie intră apă”.

Citeşte mai mult pe pressalert.ro.