MENIU

Inundaţii în vestul şi centrul ţării. Drumuri rupte de ape şi locuinţe afectate

Ploi torentiale, cu vânt puternic şi chiar grindină, asta ne aşteaptă până mâine seară. Meteorologii au emis cod galben de ploi în mai multe judeţe din sudul, centrul şi estul ţării.

Ploile au făcut deja prăpăd în trei judeţe din ţară. În municipiul Dej din judeţul Cluj şi în mai multe comune din apropiere, zeci de oameni au rămas pur şi simplu blocaţi în casele pline cu apă. Autorităţile locale vor să ceară acum ajutor financiar de la guvern.

Este imaginea de aseară a municipiului Dej, transformat după o ploaie torenţială într-un mare lac. Pompierii au venit cu utilajele să îi ajute pe localnici în gospodării.

Probleme mari au fost, însă, şi în localităţile Rugăşeşti şi Jichişul de Jos. Apa, revărsată de pe dealuri, a intrat în curţile oamenilor şi a inundat mai multe gospodării.

Circulaţia rutieră a fost blocată pe DN18B, din cauza apei care a ajuns pe carosabil. Pe Valea Codorului, probabil cea mai afectată zonă, apa a atins pe alocuri chiar şi doi metri înălţime şi a făcut prăpăd în mai multe gospodării. Câteva persoane au rămas blocate în propriile locuinţe.


Furtuna s-a abătut şi în estul judeţului Maramureş. Oraşul Târgu Lăpuş şi câteva comune au fost afectate de inundatii. Apa a intrat în curţile şi casele oamenilor, iar pe uliţe au măturat totul din cale. Mai multe persoane au rămas izolate în mijlocul şuvoaielor de apă şi au fost salvate de pompieri. Şi drumul Naţional 18 B a fost blocat de torenţi.

Mai multe articole despre:
inundaţii video ploi torenţiale