MENIU

INUNDAŢII în ţară: Treisprezece localităţi din Giurgiu, afectate

Treisprezece localităţi sunt afectate de inundaţii în judeţul Giurgiu, unde 3.800 de hectare de teren au fost acoperite de ape, iar patru drumuri sunt închise circulaţiei, arată ultimul bilanţ dat publicităţii joi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Cursurile au fost suspendate în mai multe unităţi de învăţământ din Teleorman, fiind închise mai multe drumuri.

Conform sursei citate, joi dimineaţă în acest judeţ sunt afectate de inundaţii 13 localităţi, respectiv: Iepureşti, Călugăreni, Singureni, Vânătorii Mici, Roata de Jos, Crevedia Mare, Bulbucata, Bucşani, Clejani, Letca Nouă, Comana, Hotarele şi Mihăileşti, scrie Mediafax.ro.

În Mihăileşti s-au produs primele inundaţii în noaptea de miercuri spre joi, în această comună câteva anexe gospodăreşti şi un drum fiind acoperite cu ape în urma ploilor torenţiale.

Bilanţul inundaţiilor arată că joi dimineaţă în judeţul Giurgiu sunt inundate 3.800 de hectare de teren, respectiv 1.451 hectare de teren agricol, 1.513 hectare de păşune şi 836 hectare de pădure.

De asemenea, au fost inundate 141 de curţi şi grădini, trei podeţe şi mai multe drumuri, joi dimineaţă fiind închise circulaţiei DJ 412 C-– Podul Pescari, DC 191 Vadu Lat - Angheleşti, DC 105 Iepureşti - Chirculeşti şi DC 139 Bulbucata - Teişori. Inundaţii s-au produs şi pe alte tronsoane de drum, însă pe acele şosele se poate circula.

În localităţile Călugăreni şi Roata de Jos sunt fântâni inundate, iar apa potabilă este distribuită oamenilor de către autorităţi. După retragerea apelor, specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică vor analiza calitatea apei din fântâni şi le vor dezinfecta.

În comuna Bulbucata, un boldoexcavator al primăriei a intervenit pentru ridicarea a două diguri de pământ cu lungime totală de 50 metri, iar localnicii şi cei de la comitetul pentru situaţii de urgenţă au pus 220 de saci de nisip pentru a apăra cinci gospodării care au grădinile parţial inundate şi unde efectele inundaţiilor riscau să se amplifice.

Mai multe articole despre:
inundaţii Teleorman Giurgiu