MENIU

Inspectorii au încremenit când au văzut produsele de pe rafturi în supermarketul Billa

billa

Unul dintre cele mai cunoscute supermarketuri din Iasi a fost drastic sanctionat de catre Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi.

Magazinul Billa a fost sanctionat pentru o practica comerciala inselatoare.

Clientii erau indusi in eroare si cumparau produse care erau prezentate ca fiind vandute la preturi reduse. De fapt, acestia erau pacaliti de promotiile facute de reprezentantii magazinului.

"Valoarea cea mai mare a sanctiunii aplicate este de 25.000 lei si a fost aplicata unui operator economic la începutul lunii iulie, în urma verificarii evolutiei preturilor de vânzare la un numar de produse alese aleatoriu din cataloagele promotionale ale acestuia. Astfel, s-a constatat ca la reducerile de pret aplicate nu s-au respectat prevederile legale conform carora pretul redus trebuie sa fie inferior pretului de referinta practicat în acelasi spatiu de vânzare pentru produse si servicii identice. Abaterea constatata reprezinta o practica comerciala înselatoare, iar cuantumul amenzii a avut în vedere si numarul mare de consumatori afectati de aceasta practica, precum si durata acesteia (aprilie – iulie 2014)", a declarat Marian Grigoras, comisar sef in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Est, scrie bzi.ro. 

Mai multe articole despre:
sancţiune inspectori magazin Billa