MENIU

Îngrozitor: şobolan fotografiat când se plimba în vitrina unei cofetării din Bucureşti

O cofetărie din cartierul bucureştean Militari a fost închisă de ANPC, iar patronii au fost amendaţi cu 10.000 de lei, după ce o clientă a observat un şobolan în incinta localului.

Fotografiile publicate de Oana Laura pe o reţea de socializare au stârnit revolta tuturor: în imaginile surprinse de femeie într-o cofetărie din Bucureşti se vede un şobolan.

"Ruşine să vă fie, ne otrăviţi copiii. Grădiniţele ne cer certificate de calitate când ducem un tort la grădi! Ele ni se dau, dar degeaba. Pentru că nişte incompetenţi, avari doar după bani, nu se gândesc la copiii noştri. Şobolanii colcăie în Cofetăria Elan, cartierul Militari. Criminalilor!", a scris bucureşteanca în dreptul pozelor devenite virale

Ulterior, comisarii ANPC au mers în control la respectiva cofetărie, oamenii legii constatând că firma cu care exista un contract de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare efectuase, pe 15 mai, doar dezinsecţia.

Au fost descoperite însă şi alte nereguli: margarina folosită la prăjituri era depozitată necorespunzător, la 35 de grade Celsius; în spaţiile frigorifice existau produse semifabricate, congelate, deşi cofetăria nu deţine autorizare sanitar-veterinară de congelare, iar acestea nu aveau înscris termenul de valabilitate şi nici data fabricării; în spaţiile frigorifice au fost găsite prăjituri fără posibilitatea identificării datei producţiei sau termnul expirării, iar spaţiile frigorifice erau ruginite.

În urma controlului ANPC, s-a dispus închiderea unităţii pe o perioadă de până la 6 luni şi sancţionarea contravenţională cu 10.000 lei pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorilor.