MENIU

Incompetența autorităților. Minoră de 15 ani, violată de tatăl vitreg, lăsată în casă cu agresorul

Nou caz șocant în România, de data aceasta la Vaslui! O copilă de 15 ani a sunat la 112 să spună că a fost violată de tatăl vitreg. Deși medicii au constatat agresiunea sexuală, poliția a lăsat-o pe fată să se întoarcă în casa în care ar fi fost violată. Motivul? Așa ar fi decis mama copilei. 

Fata si-a luat inima în dinti si i-a povestit mamei ororile la care a fost supusã, iar aceasta a sunat imediat la 112, potrivit vremeanoua.ro.

Pe 17 august, mama si-a luat fata si a mers la spital, apoi la politie, unde a depus o plângere. Cu toate acestea, autoritãtile nu au luat nicio mãsurã, adolescenta fiind nevoitã sã locuiascã în continuare sub acelasi acoperis cu bestia care a batjocorit-o.

Cel mai probabil, anchetatorii, dar si autoritãtile îndreptãtite sã intervinã în acest caz, s-au bucurat de zilele de vacantã, iar dosarul a fost „uitat” într-un sertar. Nimeni nu s-a gândit la suferinta fetei, la faptul cã trebuie sã dea ochii, în fiecare zi, cu monstrul care si-a bãtut joc de ea. La patru zile de la denuntul faptei extrem de grave,minora nu a fost pusã sub protectie, în timp ce tatãl vitreg este cercetat cu „finete” de politisti, fiind în libertate.

Imediat dupã ce medicii au confirmat violul, a fost înstiintatã politia, care ar fi trebuit sã ia mãsuri urgente. Ar fi trebuit ca Spitalul sã facã o adresã cãtre Primãria Grivita, care la rândul ei ar fi trebuit sã sesizeze Protectia Copilului.

Dacã autoritãtile ar fi învãtat ceva din cazul de la Caracal, cu sigurantã ar fi actionat rapid, pentru protejarea minorei.

Fata ar fi fost internatã într-un centru pentru minori, pentru a beneficia de consiliere psihologicã, iar monstrul care a batjocorit-o, ar fi fost dupã gratii. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat, mai mult, toti factorii de rãspundere încearcã sã musamalizeze cazul si fug de responsabilitate.

Abia marți s-au pus lucrurile în mișcare. 

Ionuț Dănilă, asistent social DGASPC Vaslui, a precizat pentru Realitatea TV că instituția sa a flat de cazul de la Grivița mai întâi luni, în urma unei sesizări de la un jurnalist, apoi marți, printr-o adresă oficială.

Ar urma ca de acum, fata să intre într-un program de reabilitare și consiliere. Oficialul DGASPC a precizat că tatăl vitreg al fetei nu s-ar afla în casa în care se află și fiica sa, victima. ”Agresorul, din informațiile pe care le avem, a fost audiat și nu se află în mediul familial din care provine copilul. (...) Putem fi siguri de asta atâta vreme cât fetița va intra în contact aproape zilnic cu asistenții noștri. Ancheta bănuiesc că va conduce la o măsură legală vizavi de agresor”, a spus Dănilă

Oficialul DGASPC a confirmat că ancheta Poliției în cazul violului unei minore presupunea prezența unui specialist și a unui reprezentant legal, dar nu a putut preciza dacă regulile au fost respectate. ”Nu vă pot spune cine a fost prezent”, a spus Dănilă.

Mai multe articole despre:
tată vitreg viol vaslui